RUMAH CINTA

Daisypath Anniversary tickers

~ DISCLAIMER ~

Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

Friday, December 3, 2010

Yna's Birthday Trip & Treat : Day 1 - The Legend International Water Homes , Port Dickson

Alhamdulillah sampai jugak hajat nak datang holiday kat sini & to celebrate Yna's 9th birthday. We pushed off to Port Dickson exactly on Yna's birthday , November 28th. The whole week ni I was busy with MAHA 2010. So , it's also a short break for me sebelum balik KL & sambung kerja for Malam Matrade 2010. Memang tahun ni tak de beli birthday presents for her but traded it in the form of party & trip.

Layan gambar aaaa.......ada yang sexy-sexy tu,,,,,,,,,,sorry laa to those yang tak berkenan. Can't pleased everyone & at the same time I do not wanna be a hypocrite by showing you the good & pretty side of me only. I'm bad....still bad.

I'll change when HE says so not when I say so *wink*.....



Made booking via net in October to come here , The Legend International Water Homes. Tempat ni jauh sikit dari Teluk Kemang & all the other famous resorts & hotels yang kita tahu kat PD ni. Masa sampai PD & dok mencari kat mana hotel ni , MP dah mengarok dah sebab we followed jalan pantai/jalan lama to the hotel. Laut tak cantik & masuk industrial area. MP cakap mana ada hotel kat tempat macam ni.....hehehe! I mana laa pernah sampai to this side of PD so I stayed cool walaupun dalam hati Tuhan je yang tahu........

To me , we're on a holiday....kalau sesat ke , tak jumpa cari tempat ke......tak boleh ke kita cari dengan tenang? Tak perlu create tension yang tak perlu tu. With MP , I can never experience that peace. Kalau tak jumpa , marah. Kalau salah masuk lane , marah. In short , I must know where we're going. What he want is that , keluar je dari tol PD tu , I dah tahu mana nak hala , tempat dituju ni kat mana..........kalau salah , mengarok. Apasal pulak I yang kena tahu mana hala tuju????? Siapa driver , dowh???? Tak boleh ke kalau sebelum bertolak , dia tanya kawan-kawan ke apa? Tak bosan ke marah-marah je hari-hari beb? Tak rimas ke jiwa kacau 24/7? Hahhhhhhhhh..........telan-telan-telan. Hiiiiiii........memang I dah bosan. Tiap kali the same thing. Rasa nak jerit kuat-kuat kat laut tu. Nak kepo pun kat sini je laa yang boleh , tu pun kalau cakap lebih-lebih ada pulak species Kak Noripah kutuk balik..........


Akhirnya jumpa jugak tempat ni , betul-betul sebelah Glory Beach Resort rupa-nya *tak kan laa sesat sampai tak boleh jumpa tempat kat Malaysia ni kan....mengong*


The lobby upon entering the hotel......


.....lobby dari different view........


Checking-in time is at 3pm........and we were there around 3:30pm-ish....


Lorong-lorong menuju ke bilik.....


Nak ke bilik or from bilik nak ke lobby boleh jalan kaki.......tapi kalau malas buggy banyak. Call je.


So kita semua malas........took the buggy to the room.......


Bukan bawak buggy sendiri.......hotel staff yang bawakan.......


We're heading to the ermmmm.........yes.....the Water Villas.


Kalau agak-agak sesat , tak jumpa kat mana bilik........map ni terdapat di mana-mana sekitar tempat ni.


Hmmm.....macam kampung air rupanya.......


Dah sampai......this is our water villa.....


Nombor albab.......


Upon entering the room.......this is what you'll see......ada shoe cabinet lagi....


View of the albab......


Yang bercermin kat lantai tu actually tak de fungsi pun.......just kaca & boleh nampak air laut. Merasa laa solat atas air.....hehehe!


We stayed in the Executive Pool Water Villa. All the villas here has its own private pool. Cool. Our room costs RM690 per nite + peak season surcharge. Lepak sini 3 days/2 nites. The room has 2 King beds.....Very comfortable and very spacious for us anak-beranak. More on the hotel here or here@CUTI.


.......more view of the bedding arrangements.......


Jom tengok the kitchen.......


......ada microwave & bowls & cutlery........so senang laa nak belasah Maggi Mee....hehehe!


View of the bedroom from the kitchen.......


Stock penuh.........hahaha!


Next , jom intai the bathroom.......


Open concept......cool , I suka tapi MP tak suka sangat bathroom macam ni. Dia suka private & tertutup. Dari kitchen ke bathroom area tak de pintu just partition dinding je......


Tapi nak masuk shower & nak masuk bilik kecik tu ada laa pintu. Tu pun boleh nampak bentuk badan kat dalam shower room tu. Tu yang lagi MP tak berkenan.


View dalam shower room.....time mandi kena laa tutup bind tu,,,,,nak bukak pun boleh tapi neighbour villa sebelah boleh laa jamu mata sepanjang jangka masa mandian itew....hehehe!


View of the pool from another angle in the shower room.


Ada outdoor shower.........


Yna dah terjun masuk pool awal-awal lagi........she was so excited to see the pool in the room!


I've always love a 4 feet pool.


My turn to hit the pool lepas selesai atur-atur barang.


Kat sini , MP seksi sikit aaa.....hehehe!


My kids just loved the water......


MP nak rest so I kena laa layan budak-budak......


Me and the happy birthday girl.


Me & my rose.......


3/4 of the pool ada shelter........so kalau hujan pun , you can still enjoy the pool.


Finally Adik Mok dah kesejukan......


The only set back tak de pool heater function so the water is cold extremely cold.......


Nuff swimmin' fer d'day...........


Malam hujan , so memang malas nak keluar jauh-jauh.....took a walk in the rain to the main building for dinner.


Buffet dinner wasn't so good. Tak banyak choice for an RM60++ price tag.


End of day 1 in PD.......tomorrow's another day to explore the place.

2 comments:

  1. Hi...

    Kak Noripah is a legend in this blog... she should be proud of it.. hahah..
    nice to see you n kids having fun...
    as for your MP just pray that he will change.. pray to Allah & believe in the power of tahajjud.. it can do you wonders... Insya Allah..

    ReplyDelete
  2. Salam Rima,

    Saya pun selalu bergaduh dgn suami bila travel, suami selalu bising saya silap baca peta, last-last kami jumpa penyelesaian, kami pakai satelite navigator

    Regards,
    shah

    ReplyDelete