RUMAH CINTA

Daisypath Anniversary tickers

~ DISCLAIMER ~

Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

Friday, December 3, 2010

New Castle : Day 4 - Time To Head Home

OK , this is the last part of my recent trip to KB. Hahhhhhh........am so back dated.....loads & loads & loads of posts to update. Added burden , I have 3 FB accounts to manage & Yna's FB to monitor. I had to open a 2nd FB account coz yang first account dah full. Another account I created for family & friends yang I benar-benar kenal & have met face to face. Easier for me to keep up with what's happening around them. By doing so , I have to upload pics to 3 of my accounts for FB mates to be able to see. Account Yna pun I kena upload-kan untuk dia for her friends to see.....

Lately pulak nak upload gambar kat FB al-seksa sikit. Java Uploader dah hilang entah ke mana......yang ada is Simple Uploader. Each time nak upload gambar boleh add 5 keping je. Kena pulak WiFi cam siol,,,,,,kena tunggu dekat 2-3 minit baru 5 keping gambar lepas. My last PD album ada 180+ pics.......I spent 6 hours uploading those pics to only 1 FB account. Huhhhhhh! Since I got back from PD last Tuesday , baru today I managed to upload pics to all 4 FB accounts! Tu pun dalam certain account I tak upload semua........tak tahan nak menunggu.


Back to my last day in KB.........


Early in the morning , Yna dah bangun sebab dia nak ikut my brother pergi PCB *Pantai Cahaya Bulan , well I've always preferred Pantai Cinta Berahi.....OK apa....whateva....*. I have other agenda so I skipped going to the beach walaupun I nak sangat join my brother & the kids.


Me & my mom went to the market. Pan kanan McD....Pan kiri pasar.....


Yup! Pasar Besar Siti Khadijah......kalau ikut hati macam-macam nak beli tapi malas nak dengar MP ngomel. So I stick to yang perlu je. Tak sempat naik ke tingkat-tingkat atas. Next trip Insya'allah. Dah janji dengan Yna , next trip ke KB nak bawak dia explore the city. Trip ni is for Atok.


Had to buy these.....cili kering gemok-gemok & lada solok ni.....memang dari KL lagi I nak beli. Then I bought 2 dozens of Budu & some keropok ikan tamban & ikan parang. Also bought serunding ikan. 1 je yang I tak jumpa. I cari gula nira.......yang made out of kelapa. It's like gula melaka but much lighter in colour. Kat Siam banyak........

Balik KL paid a visit to Dr. A's clinic to give my ole-ole from KB to his staff......and also to few friends yang makan budu.


This section of the market is another favourite of mine. Section yang jual kuih-kuih......heaven!


Ni kena cari dulu......ketupat palas inti daging. 3 biji , RM2......haaa.....not cheap OK.


I bought some breakfast........my fav is pulut pagi & nasi himpit with sambal ikan! One of these days nak try buat sambal ikan sendiri.....I seriously suka makan benda alah ni.


My breakfast today........Nasi tumpang.


Time to go home........Bye bye New Castle! Will make a point to come back soon.....bila? dunno but it will be in my mind :-)


Sepanjang perjalanan banyak kereta. Tu yang buat MP lagi tak sabar nak sampai KL. Meaning.......lots & lots of doa in the car for me. Finally sampai Gua Musang. MP nak stop for lunch sebab pagi tadi dia tak breakfast.


Tak banyak makanan yang tinggal. Gerai pun banyak tak buka lagi. Gerai nasi campur yang buka cuma 1. Semua tumpu kat situ......nasi putih pun habis. When we came depa tengah masak nasi putih lagi satu round.


Pak Su Ramos kena jaga Adriel while me & MP pergi cari makanan.


Selepas menunggu & berebut dengan mike-mike yang lapar........Ni je yang dapat. Nasi putih - ikan keli goreng - sup kosong - jelatah.........


For me , my dad , my mom even Yna......dah cukup berselera dah but for MP macam makanan orang sakit. Ramos decided to makan Maggi Cup with his family.


Dalam pukul 9 lebih sampai KL. Terus MP ajak semua orang pergi makan kat Al-AzMaju.


Ni gambar pagi tadi kat PCB.......they went there around 7:30am.


Big waves coming guys!


Run....run...run......!!!!


Alamak.....Ian jatuh laaa.....Kak Yna pun jatuh laa.....hahaha!
Ian says : Kak Yna.....tolong Ian....tolong Ian.....
Kak Yna says : OK....OK....domok!
Hmmmm.........Rhyzat mana?



Tu dia.......dok main pasir. Orang pergi pantai dia pun nak pergi pantai.....tapi takut nak main air.


Beautiful & peaceful......kenak tek MP sik suka ngan beach......


At least the kids were happy dapat main air laut pagi tadi. I wish that I can take my nephews pergi vacation dengan I to everywhere. Tapi........hmmmm........with MP , susah laa sikit. Sabar....sabar....Insya'allah , suatu hari nanti when I can turn the table around and when________________. Insya'allah. *Please Ya Allah , makbulkanlah doa ku ini* Amin.

No comments:

Post a Comment