RUMAH CINTA

Daisypath Anniversary tickers

~ DISCLAIMER ~

Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

Saturday, October 16, 2010

Potluck Lunch @ APSH

Last Tuesday I had a potluck lunch at Dr Ashar's clinic with his staff & other APSH staff. We've planned about it dari time puasa hari tu lagi and yesterday , Linda *staff Dr A* called telling me that we can finally execute our plan. Great. Linda said the theme of masakan was 'masakan kampung'......no problem.


I'm making Lemak Putih Labu with Prawns. Bought a small labu kuning from Giant. So the night before my potluck lunch , I peeled , cut & poached the pumpkins till it's cook and quickly rinsed it under running water. Simpan dalam fridge overnite. The last time I made lemak putih labu ni , my kuah turned out orangy sebab labu tu berderai-derai dalam kuah. I don't want that anymore. I want firm pieces of pumpkins in my lemak putih this time.


Same goes with the prawns. Since I tak buang kepala & kulit udang , I poached the prawns first.


See the orangy juice coming out of the prawns. That's what I don't want. Kalau terus letak udang dalam my lemak , sure will jadi lemak oren.....tak nak. Kira ni proses nak matikan warna le.....hehehe!


Lunch time kat APSH pukul 1pm. So I start masak pukul 11am. I nak hantar Adriel to my parent's place & tapau-kan lauk sikit for my parents. So,,,,,as for my lemak.......in goes serai - daun kunyit - bawang merah in a pot.


Letak air - garam & then heat on. Bila air dah mendidih , in goes 2 kotak santan. Constantly stirring it......


Bila lemak dah mendidih , rasa pun dah kaw-tim,,,,,,masuk-kan labu & udang.....1 minute , heat off.


Hmmmm.......Finally , I got the lemak just as how I wanted it to be. Putih macam snow!


Lunch is all set to go........macam nak pergi picnic......hehehe!


I bawak bekal nasi putih sikit sebab Linda cakap that she will buy nasi putih kat hospital. Besides Lemak Putih Labu , I also made my favourite Ikan Pekasam with Petai. Ni request dari Kak Ram......suruh letak petai banyak-banyak. No problem , memang itulah resmi-nya kalau I buat dish ni. Mesti over flowing with petai-s.


I bawak budu dengan ulam timun sebab tahu Kak Ram & Linda suka makan budu. Linda pun bawak budu jugak dengan ulam-ulam.


Kakak-kakak I kat APSH ni ada beli lauk-lauk lain jugak. Memang syok makan ramai-ramai tambah pulak hari ni tak de klinik , Dr. A punya hari OT.


Tu dia.....nasib baik Dr. A tak de......sebab semua tak ingat dunia makan ikan pekasam dengan petai dengan budu sambil borak-borak.....Linda siap bawak periuk nasi , masak nasi kat klinik lagi.....ya ampun,,,,,hehehe!


Satu mangkuk tinggkat tu I tapau-kan some food for my parents and in another mangkut tinggkat tu I tapau-kan nasi - lemak labu - ikan pekasam - budu & timun for Dr. A. Selalunya hari ni Dr. A will be busy kat OT , kot kalau dia ada masa & rasa lapar,,,,,boleh laa makan. Unfortunately I didn't know that Dr. A tak de OT hari ni. Kak Ram called Dr. A tanya dia kat mana sebab nak ajak join makan lunch sekali kat klinik but he was in PJ......mak aiii jauhnya! Dr. A cakap kat Kak Ram,,,,,awat tak habaq awal-awal nak buat potluck kat klinik.......Kak Ram told Dr. A that I ada tapau-kan food for him , he said he'll drop by the clinic later in the afternoon.

For dessert hari ni , dapat jugak I jamahkan everyone my Kek Tapai Ubi. Thank God depa suka & mintak recipe and all. I did set aside some kek tapai for Dr. A to have a taste......

After lunch......rushed to fetch Yna from school & have to pick-up Adriel at my parent's........hahhhhh........packed day but a happy one *wink*

No comments:

Post a Comment