RUMAH CINTA

Daisypath Anniversary tickers

~ DISCLAIMER ~

Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

Saturday, October 16, 2010

Nursing Sick Adriel

Adriel demam pulak.....dari Sunday lagi dia batuk & selsema jangkit si Yna,,,,,,dengan dengan I pun dok bersin tak berhenti. Sepatutnya kena ikut Kak Siti pergi final nasyid competition kat Putrajaya , terpaksa I mintak excuse dari Kak Siti.

Last week my dad ada kasi sepeket Ikan Pekasam from Grik. Hahhhhhh.....Ikan Loma. The best fish to do ikan pekasam. Ni yang I cari!!!! Yang I beli masa bulan puasa tu semua ikan sepat - gelama - talapia. Beras yang dilumur kat ikan pekasam tu pun cerah je warna tak macam ikan pekasam yang dari Grik-Lenggong ni. Beras dia garing - warna cokelat ,,,,,, memang sedap. Rasa pun lain.


Since Yna pun dah pandai makan ikan pekasam,,,,,,,,,I ada geng laa. So for lunch today I belasah goreng ikan pekasam dengan petai. Cukup dah lauk ni je for me & Yna. Lauk lain tak payah dah. 6 papan petai I letak........all for me! Yna tak makan petai so..........it's petai heaven for me lah kan.....hehehe!


This is easy,,,,,,goreng ikan pekasam. Then tumis bawang merah , masuk-kan ikan pekasam & belah 2 ikan tu. The ikan pekasam will eventually hancur-hancur.........then masuk-kan chopped cili padi & petai........stir stir stir.....that's it.


Adriel pulak tak lalu makan sangat tapi dia kerap mintak susu. Tak kisah lah dia nak tonggeng terbalik ke,,,,,,janji dia habis-kan susu dia.

No comments:

Post a Comment