RUMAH CINTA

Daisypath Anniversary tickers

~ DISCLAIMER ~

Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

Sunday, October 3, 2010

My 1st Raya Open House

TQ Miss Sari for your comment on my TQ Peeps! post........


25th September / 16 Syawal , I attended my first Raya open house for this year. It's of my senior in school Sis Engku Farah. She lives in Taman Melawati tapi nak ke rumah dia ni unik sikit. I pun kena convoy dengan Kak Aida. Berkali-kali dah pergi tapi ingat-ingat lupa jalan nak ke rumah Kak Farah ni.


Kak Farah tak jemput ramai just 5 family je. In this pic , it's Me - Kak Aida & Kak Banum time baru sampai.


That's Kak Farah's house. Nak ke rumah dia kena seberang jambatan. SO,,,,,,kalau ada yang pakai susuk keramat & yang seangkatan dengan-nya......sure kantoi punye.....hehehe! Kak Farah said lately banyak jugak production house guna rumah dia untuk shooting cerita hantu....huhuhu! Memang laa sesuai....


Bergambar kat atas jambatan & sebelum naik rumah........


Cakes......muai makan cake hari ni. Tengku Suriani brought those pretty cupcakes. Engku Farah served the delicious Durian Cake & Shabanum brought couple of Cheese Cakes.


Best makan-makan kat serambi , ada kolam ikan lagi.....


Kak Banum makan cupcakes mesti buang cream dia. Hmmmm.....kalau cupcakes yang RM5 sebijik tu,,,,,,,,rugi nye.....hehehe! Abang Syed *hubby Kak Aida* punya posing boleh buat video clip lagu raya...hehehe!


My kids.........Si Adriel dok attack kacang goreng. Bukan-nya boleh kunyah lumat pun , dia dok gasak sumbat one after another ke dalam mulut.....


My kids with their Tante Aida.....


Dapat jugak Kak Aida snap gambar MP tengok camera.....payah sungguh nak dapat shot ni....hehehe!


Lepas makan........the guys ke bawah for a smoke & borak-borak among them.....That's MP , Adnan & Adnan *Tengku Suriani's hubby*....


The kids.....turun ke sungai........memang syok kalau dapat berendam. Few times we came for a picnic & sessi mandi-manda kat rumah Kak Farah ni,,,,,,,,,,hmmmm,,,,,kena buat lagi nih. Geram tengok air sungai.


I love these pics.........


Guess it's time to go home........Bye!


Ya....I was left behind with more raya angpows to give to the kids.


Ni gambar Adnan masa sampai & masa balik.......


Mummy *Tengku Suriani* and family going home.......



Ni motor husband Kak Farah......colour baju I yang paling matching dengan motor tu.....hehehe!


Rima - Shabanum - Engku Farah - Suzana - Aida , a pic before we left. Thank you to the lovely host for her warm hospitality.


Going home , not knowing that the roads of KL's jammed packed........


Convoy keluar dari rumah Engku Farah........Taman Melawati to Bukit Antarabangsa,,,,,,1 hour!

No comments:

Post a Comment