RUMAH CINTA

Daisypath Anniversary tickers

~ DISCLAIMER ~

Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

Thursday, October 14, 2010

Lepak Raya

Below is the copy of Event page that I've created via FB and sent the invites to my mates.

Close House Raya Gathering With My Mates
Time
Friday, October 8 at 6:00pm - October 9 at 12:00am

Location
From Giant Bukit Antarabangsa to My Place


Created By

More Info
Nothing formal just a selamba kodok lepak raya gathering with kite & kite-kite aje.

Makan - minum - borak - mengilai - ketawa sampai nangis - sessi curhat & segala macam bentuk perbualan dialu-alukan.

Venue :
...Of course laa kat my place.......takkan laa kat carpark Giant tu kannnn......ish! ish! ish! idok le mi-ke sekejam itu terhadap de-me2 semue....

Meeting point bagi yang tak tahu jalan ke rumah comel ku ini :
Tunggu le kat Giant Bukit Antarabanga and not at any Giant yang you suka aaaa.....Normi boleh gi ambik sebab gua akan sibuk mengelola makanan & sebagainya di rumah *belum tanya tuan badan lagi nih tapi sure dia lah yang kena gi ambik,,,,,,hehehe*

Waktu untuk bertemu :
Bagi yang bekerja......lepas kerja , datang le......jalan jem.....paham....
Bagi women of leisure......kalau datang cepat , tak boleh laa makan lagi kena laa tolong gua masak sebab gua al-solo , no maria or janet or no ipah to help me.....uwaaaaa..... TAPI , kalau nak datang pada waktu dan ketika yang tertera pun tak de masalah......honestly tak de masalah sebab kalau masakan gua tak siap......Mc Donald & Pizza Hut delivery sentiasa ada......no problem :-)

Nak bawak anak? Bolehhhhhhhhh.......bawak le.....Uncle MP/Nan boleh tolong jaga kat atas,,,,,,,confirm semua anak-anak akan jadi baik - diam dan tidak akan berlari-lari.....hehehe!

Apa lagi......

Menu??????? Hmmmmmm.........tadi Normi cakap nak Laksa Johor (LJ)......
Lemang - rendang - lontong - soto & makanan2 raya yang dah jelak kita telan berulang kali di bulan Syawal memang takkan ada......kalau nak , bawa sendiri ye....
besides LJ ada-lah benda-benda lain yang I akan masak , no worries.

Hahhhhh......ni satu lagi.....hot drinks. Since gua tak kaki hot drinks,,,,,nak kena tanya sebab kat rumah ni hanya ada stock Green Tea & Kopi O je. Kalau ada yang nak Nescafe & etc untuk sessi perbincangan kosong lanjutan selepas makan.....sila kasi tahu awal2.

Other than that......later-later we roger-roger lah.

**************@@@@****************

Hari tu masa open house kat rumah Ojai,,,,me & my girlfriends more or less bersetuju nak celebrate closing of Syawal kat Giant Bukit Antarabangsa......hehehe! Why? Sebab ramai tak tahu rumah I kat mana. School mates yang pernah datang my house cuma Normi-Bob-Zack-Nik-Kak Aida-Kak Lizza & Liza. Most of my girlfriends are familiar dengan area Bukit Antarabangsa tapi sampai ke Giant je. SO,,,,,saja laa I kekwat dok sakat my girlfriends telling that kalau nak I buat raya open house memang boleh tapi I'll host the raya open house kat basement carpark Giant Bukit Antarabangsa since depa hanya tahu tempat tu......hehehe! Muka-muka yang pergi ke rumah Ojai automatically dijemput but I have few other St. Marian's yang bermastautin kat Bukit Antarabangsa ni,,,,,,,naturally wajar sangat lah I jemput mike-mike itu sekali to join in the fun.

I tak pernah buat gathering yang melibatkan lebih 10 orang sekali gus kat rumah ni,,,,,,,ni 1st time. So cuak jugak coz I have to cook for more than 10 people.......honestly , I have no experience. Well , am a firm believer of a 'good day'.....that's the reason why I chose the last day of Syawal to host my raya gathering in which the day will later welcome Zulkaedah,,,,,,another 'good day'. Hahhhhhhh......with sincere effort to make the best for my guests,,,,,I believe everything will turn out well.

Tadi Normi dah sampai tapi dia kena pergi fetch anak-anak from school and few friends will be following her to my place. Normi chow , Liza sampai. Oh......hari ni MP balik awal dia fetch Adik Mok kat my parent's place sekali. Tadi lepas ambil Yna from school , I hantar Adriel ke rumah my parents. Tenang sikit I nak memasak kalau tidak sama naik si Adriel 'memasak' sama kat dapur.



By 6pm my guests dah mula sampai..........that's Tasha & Adriel posing around the dessert table before they go upstairs to join Yna in her room.


Host at work........actually time ni Yna mintak Laksa Johor......photo Yna tak de hari ni sebab dia lepak kat bilik dia with the kids.


Ni anak-anak Normi.......makan dulu then pergi atas main-main & tengok TV kat bilik Yna.


In yellow is my junior Liza.......siap dengan uniform kerja lagi....on duty layan kakak-kakak makan dulu....hehehe!


......now baru Liza boleh duduk makan........good little sister....


Intan-Normi-Bob-Liza-Rima-Fiza


See anything similar? Head turn si Normi......


Odd couple. Left photo : Tengah gaduh. Right photo : Peace babeh!


Ni couple yang tak reti diam. Baik mulut , tangan & segala yang sewaktu dengannya.


Froggie came with her kids & twin sister Ainon.....


Alhamdulillah food cukup.......by the time Froggie & Ainon sampai,,,,,,I goreng another round of Kuey Teow. Normi requested for me to make Laksa Johor , I bilang OK....boleh je tapi kena tolong I siap-kan condiments laksa tu......lobak asin selamat tak payah cincang sebab I beli yang dah siap cincang. Timun dengan daun kesum je I potong. Bawang Normi hiris.....and I got help from Intan who volunteered to siang-kan bontot taugeh from the comfort of her own home,,,,,,,task paling malas sekali I nak buat! Liza who came in straight after work , helped me with some last minute chores..........Hahhhhhhh......TQ friends. Thank YOU.


Ni kerja Kak Aida,,,,,dok ambil close up udang & sambal belacan.


Nik bawak tapai pulut & tapai ubi to the gathering. Mak dia buat. Tapi tapai ubi kena tunggu 1 more day before it'll be good to eat. As for now,,,,,simpan dalam fridge dulu. I have an idea of what to do with it.


Hmmm.....mulanya kakak I sorang ni kata tak dapat datang sebab dia ada appointment nak jumpa our seniors kat Wangsa Walk. Tapi........God has other plans. Kak Aida ended with us , her juniors till the end.......hehehe!


Lepas makan-makan , it's coffee time. Duty Bob is to make coffee for the girls.......


Dessert time , Kak Aida with my Kek Batik Marie and that's the famous Roti Beliner yang Kak Aida bawak.


Sama macam kat rumah Ojai......itu bunga banyak sebok lah.....tak nampak muka mau cakap....hadoiiii!



Hmmmm......maka dibawalah turun vase bunga kristal itu.....baru bisa ngobrol donk.....hehehe! Memang mengilai sakan bila ramai wanita berkumpul. MP OK? Dia kat atas tengok TV. Then dia keluar pergi mengurut. Tu routine mingguan dia. Later bila dia balik , kami semua masih berborak sakan lagi.........


Kak Aida : "Now you see it,,,,,,now you don't...."


Hisssh!........depa 2 ekoq nih......terlebih muhrim....hahaha!


King & oja-I.........mana Ojai nak pergi tu???


Froggie - Me - Fiza - Ojai - Bob - Aimie. Si Aimie came quite late sebab jem & belakang dia sakit. Sampai je Aimie slipped into my big T-shirt.....walaupun si Aimie tengah sakit belakang,,,,,kawan-kawan tetap tidak punya rasa belas kasihan kat dia sebab asyik dok buat lawak jenaka yang kebabomm sehingga memaksa Aimie ketawa sekali gus menggegar-kan tulang-tulang belakang-nya yang sakit itu.......hehehe!


Adriel masuk-kan sebiji buah anggur kat dalam mulut dia,,,,,I yang seram.



Faces of Adik Mok by Tante Aida.

Alhamdulillah our friend Harry *yang tengah tu* dah dapat seruan untuk menunai-kan fardu haji tahun ni. Hopefully selamat pergi & kembali. Doa-doakan we all dapat pergi sana jugak ye. Tengok laa tu , si Intan nak ambik berkat orang nak pergi haji. Peluk sakan tuh , siap dengan feeling bagai.......


Semua mata pada Adik Mok......kenapa?


Adik Mok ada kawan baru.....Adik King.....nak pulak si Adriel dengan King.


More pics......thanx to Kak Aida. Semua gambar ni I copet dari FB dia....hari ni , tuan tanah tak ambil gambar......hehehe!


Sebelum balik,,,,,,bekalkan tapai yang Nik bawak sikit sorang to my girlfriends. Jadi-lah , janji ada goodie bag....unique apa.....Tapai Pulut in a Zip Lock!


Time to leave........batch pertama balik dulu. Normi & Ojai tolong I kemas dapur , mencuci pinggan mangkuk , simpan makanan , buang sampah & etc. TQ peeps. Kalau I nak buat sorang-sorang , mau 3 pagi aku tidur. By 1am-ish baru Ojai-Normi-Aimie & Bob balik. Selamat balik.

Penat tapi seronok sebab dalam gelak tawa , ada jugak kisah-kisah zaman tok kadok yang kita semua tak pernah tahu di-story mory-kan. Semua dapat clear picture and loads been shared among us. Story tak habis lagi......as usual , to be continued.


We are friends. Yes we are.


Hahaha! Sempat posing kat luar rumah lagi siol......



A note for me : I have many friends but only few that I can call my friends *wink*

2 comments:

  1. tahniah rima sb berjaya jd host....mmg best kan bila dpt jmpa kwn2...nmpk kueyteow tu sedap sngt...LJ tu saya x penah rasa lagi...mesti sedap gak kan....

    ReplyDelete
  2. TQ sayangtikah......anything i can do for my friends :-)

    ReplyDelete