RUMAH CINTA

Daisypath Anniversary tickers

~ DISCLAIMER ~

Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

Saturday, October 23, 2010

Last Week : Part 1

Arrrghhhhhhhhh............I have to speed up or else I end up have drafts again. I still I have a couple of drafts which has not been posted yet. Nannnnnnn-----ti.....lah.


Dah lama tak pergi Ampang Point coz lately asyik main belah Wangsa Maju - Wangsa Melawati - Setiawangsa - Ukay Perdana je.......Hari ni kena pergi Ampang Point sebab nak alter baju. MP kirim kawan dia beli POLO kat States then couple of Hackett from London. Bila pakai baju - baju tu labuh boleh buat baju tidur......tu yang pergi pendek-kan. So far I puas hati buat alteration kat Ampang Point ni. Alang-alang dah kat sini , makan kat Taiwan House. Hahhhhhh.......memang my comfort food.


One of the mornings.......I buat breakfast. Scrambled Eggs with Beef Bacon.


Heat up some butter & pour egg mixture & naturally,,,,,scramble the eggs laa kan....hehehe! My egg mixture is pretty simple , eggs + milk + salt & pepper.


I suka buat separa masak.......well, MP suka cam tu.....duhhh!!!


Next comes the beef bacon. Heat butter & saute 1 large onions & sprinkle chili flakes......add beef bacon.


Add some olive oil to it.....that's it.


Yna loves this one.


Some Aminah Hassan chili sauce for me & a cup of green tea.


MP tetap dengan pinggan oren dia....



Dah 3-4 hari jugak I mintak dengan MP nak makan kat Hometown Young Tow Foo ni. Tapi dia buat derk je. So 1 nite he took us for dinner here. I did ask him to just pergi makan kat branch yong tow foo ni dekat Wangsa Melawati tapi MP kata the taste kat situ tak sama macam yang dekat Ampang Point. True ,,,, ada certain things yang rasa lari sikit. The Salad for instance.....ada lari sikit taste. That's typicall MP , he'll stick to the original one no matter what. At times when we did pergi branch restaurant yong tow foo kat Wangsa Melawati,,,,,,I laa yang suruh & MP gave in coz kat Ampang Point sekarang ni parking dah makin azab. Tambah time siang,,,,,parking lagi double azab.


Enjoying dinner....


Hari ni I have to go to the studio coz nak sambung buat Vocal NOSS. I sampai awal , bukak studio & ada new student nak enroll for class. Then while waiting for Kak Siti & other facilitators from Melaka to come,,,,I pergi laa ke Ground Floor , jenguk UO kejap. Nak beli air minum. Keluar dari UO ternampak pulak mesin mainan zaman I kecik-kecik dulu betul-betul kat pintu keluar UO ni. Took this pic coz it reminded me of my friend Intan. She adores this guy in red!


We had to finish the Vocal NOSS by tonight coz nak kena submit ke kementerian for approval & nanti kena interview in front of selected panels for what we've submitted.

Kesiannya....ni anak one of the facilitator.....tertidur kat studio sebab tunggu-kan kita semua siap-kan Vocal NOSS ni.

Finally siap jugak. Kak Siti kena cabut dulu sebab dia ada hal lain. So I stayed to clean-up the studio with the rest of the gang. Then tunggu MP datang with the kids. We're going for dinner. LAPARRRRRRRR!!!! We had dinner kat Al-AzMaju je....dah lewat lagi pun. Malas nak gi jauh-jauh.


Ahhhh.......lama sudah tak makan kat sini.


Cold Green Tea for us.....


Macam biasa,,,,,mesti ada Yasai Tempura & Fish Tofu....


Agadeshi Tofu for MP


Ni Yna suka.....Saba Shioyaki


Today I tried Beef Katsu Donburi......it's rice - egg - veggies & beef all in 1 bowl. Sedappppppp! Yna tried and loved it.


Tapi......for me kena letak this chili powder......kasi pedas sikit. Yum! Yum! Yum!


Jarang-jarang dapat shot gumbira from MP cam nih....hehehe!


After that Yna tapau some Hot & Roll's crispy crepe for dessert......


Lepas makan singgah bookstore. Beli revision books for Yna. 8th November dia start 3rd term exam. Untuk periksa hujung tahun ni , I beli-kan buku-buku yang hanya ada exam sets. 1 buku ada 8 set soalan peperiksaan.....OK laa tu. Suruh dia buat the tests & I'll mark them. 3rd term exam ni penting sebab it will determine dia naik kelas OK or not next year.


Tengah I dok sibuk pilih buku untuk Yna , MP got this book for Adriel. This is his first book. Nampak je Ball.....Adriel apa lagi....satu kedai buku dengar suara dia laung Bol Bol Bol! Excited si Adriel dapat buku tu tapi he was stuck at page Ball tu je....hehehe!


I pun beli buku jugak.......I've seen the VCD of the debate , interesting. And now am reading it. Masa I nak bayar , ada sorang mamat ni tengok I pegang buku ni,,,,,,dia tanya I ambil buku ni kat mana.....he too bought the book :-)


Hari tu masa kat Ampang Point , I bought some cool T-shirts......*wink*

1 comment: