RUMAH CINTA

Daisypath Anniversary tickers

~ DISCLAIMER ~

Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

Sunday, October 17, 2010

A Day With Intan

Hari ni Friday - 15th October , I dah buat janji nak jumpa Normi around 1:30pm sebab nak round ke rumah my girlfriends yang duduk kat Taman Melawati. Bukan apa , nak jamah-kan diaorang Kek Tapai Ubi yang I buat. Since I upload-kan gambar kek tapai yang I buat kat FB.......deme dok menanye resipi , nak rasa sikit & etc.....So semalam I baked 2 more cakes.


I potong-potong-kan kek tapai tu to bite size , senang......terus masuk mulut. Tak laa banyak , I kasi sorang satu small plastic container je. Entah diaorang suka ke tak.........jamah-kan sikit dulu.

Yna habis sekolah pukul 12:30 tengah hari,,,,,,,I still have an hour before meeting Normi kat Taman Melawati. So I pun pergi studio kejap,,,,,bayar duit rental studio , 2 bulan terus. Senang. Tup....tup....dapat call dari Normi , dia still ada chores to do. Hmmmmm......mana nak pergi dengan budak-budak nih? Belum makan lagi.........NVM. Thought of taking them for lunch kat Jusco AU2 then teringat that one of my girlfriend Intan tinggal area tu. Since I'll be in the area , why don't I just send her portion of the cake and then go for lunch at Jusco. Great.

Called Intan and she ended inviting me to have lunch at her place. Hmmmm........I OK tapi tak nak susah-kan si Momok *my nickname to her , she knows why...hehehe!* After few sms-es , OK......lunch at her place.

Momok is my school mate. Masa kat sekolah I tak rapat sangat dengan dia coz first , kita kelas lain-lain. Secondly , masa kat sekolah dia ni cam kerek sikit,,,,,,*mampus aku kena sebat lepas ni*. Don't get me wrong.....Momok tak kacau orang , dia dengan dunia dia , dengan kengkawan dia , dia tak cakap banyak *dengan I laa dia tak banyak cakap* , muka dia.........dia jarang senyum & Momok ni ada raut wajah sombong. Tu yang I tak reti nak process. Dia suka aku ke tak? Kita senyum tapi muka dia tak de reaction pun....hmmmm....sekian lah. Tapi tak laa sampai tak bertegur terus.......kelas sebelah-sebelah je......cuma bukan dalam my group in school. Ada jugak bersapa tapi sapaan jenis touch & go laaa.....

Schoolmates yang kenal I will definitely raise their eyebrows kalau dapat tahu yang I sampai boleh lepak & makan-makan kat rumah Intan , hahahaha! No freaking person will believe that I actually spent the whole day with Intan. True , tak kenal maka tak cinta. That's what happens to me I guess.

After we finished schooling in 1989 , I sik pernah jumpa Intan sampai lah bulan puasa baru ni kat rumah Normi. That's like 21 years! Lepas that 'reunion' we were in touch via FB & phone. I'm much more relax with the friendship. There was a chemistry. We can head bang together....hehehe! Dah makin tua kot , so our approach to relationships & friendships is different. We're more open......I'm still the same me & Intan is very much the old pop-pet pop-pet Intan.......surprisingly we can get along *well, at least on my side*. How? Hahaha.......I have no idea. Or maybe , I can see the other side of her now that I can't see back then. One thing is for sure,,,,,,,,I'm comfortable when a person shows no hypocrisy.

Despite what I've heard about Intan.........am in no position to judge. Intan has her story to tell , I have a story to tell , we all have our stories to tell. So be it.

So today , I've found a new friendship. Hope it will last.........Amin.


Adriel is feeling much better tapi still coughing & ada flu.


While waiting for me to come to her house , Intan rushed to get some prawns because she knew that I love eating prawns. Sweet. Errrr.........rajin.


Yna loves the prawns that Intan cooked and Yna was forced *with love* to say that those prawns are 'The best in the world' by her Aunty Momozilla. On the way to Intan's house Yna asked me....."are we going to rumah aunty yang macam gangster tu?" Hahaha......I do not know where she got that from but I would say that Yna's a good judge of character! Intan is indeed petite but fierce! Dalam gambar tu was how much 'the best in the world' prawns that Yna ate.......


Hmmmm.....kari tulang som som with daging cincang. I took my time indulging the dish which Intan has no patience to wait and watch me consumed it! hehehe.........


Finally,,,,,I'm done.


I was being pampered.......saja main-main mintak Milo Ais satu! Hah kau.....Milo Ais dalam gelas jumbo sampai. Member ada maid......2 maid lagi siol.......tu yang I boleh kekwat mintak tu.....kalau tak de maid,,,,,sekian laa jawapnya. Lu buat laa sendiri..........


Yna cakap rumah Aunty Intan ni macam Flora & Fauna.......ada rama-rama.....


.....ada ikan......ada kura-kura batu yang dah tinggal satu je coz yang satu lagi dah hinggap kat kepala someone.....hehehe!


......ada carousel kuda......ada bantal buaya for Adriel to stand on.....mini zoo pun ye jugak kannn......belum lagi termasuk dengan anak-anak beruang jadian kat dalam play-pen little Jannah tu.....


Hmmmm.....ni trademark si Intan. Ultraman. Key chain pun Ultraman. Photo ID pun guna gambar si mamat Jepun baju merah ni. Nickname pun ada JV nama mamat ni......serba serbi mesti ada mamat Jepun baju merah ni.

Earlier , after lunch we went to fetch Intan's son at a tahfiz. Then headed home & while waiting for Intan to take her shower.........I took pics of Adriel around the house. Plan-nya , Intan offered to help me send the cakes to our friends in Taman Melawati. Intan's taking me but dia tak tahu jalan. Macam laa I tahu kat mana rumah Harry - Nik & Aimie. Yang tahu rumah kengkawan lain ni is Normi. So we ended up lepak-lepak kejap kat rumah Normi. Bob pun ada situ. Nik later singgah ambil kek kat rumah Normi & Normi later offered to send the rest of the cakes to Harry & Aimie herself. Thank you buddies!


This is Intan. Memang payah dia nak senyum.

Align Center

Sampai 8pm-ish lepak-lepak dengan my girlfriends. Then rushed home. Bawak kereta macam pelesit. Singgah Mak Tim beli dinner for MP. Bought Briyani Kambing for him. Biasalah.....member dah start mengomel sebab I lambat balik. Grrrrrrrrrrrr.....


My dinner. Murtabak Singapore. Yna sekeping , I sekeping.


A note for me : Great day , Fucked up nite.

No comments:

Post a Comment