RUMAH CINTA

Daisypath Anniversary tickers

~ DISCLAIMER ~

Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

Tuesday, September 28, 2010

A Better Day Today

After last nite , MP's still not talking. Kalau ikut hati , I pun tak kuasa nak cakap but like I said.....I wanna move on. SO,,,,,,,I asked MP if he wanna order breakfast or go down for breakfast. MP asked me to go down with the kids,,,,,,,,,,what???? No , he has to come together. I can't handle Adriel dengan kesibuk-kan Pak-Pak Arab yang turun breakfast. He finally came with us for breakfast.


After breakfast , I took the kids to the pool. MP stayed in the room.


Adriel is really loving the water....the water was pretty cold but he's game for it.


Yna tak sabar nak masuk pool besar tapi kena jaga adik dia kat baby pool.....hehehe! I malas nak basah-kan badan........


Bila Yna masuk adult's pool ni , makna-nya I kena laa jadi mak dugong kat baby pool jaga Adik Mok.


She can't get enough of the water.......hmmmm.......I have a big surprise for her birthday in November. I know she'll love it. I'm loving it already. Can't wait till November but I'm gonna have to save money for it as I do not wanna ask MP or burden him with my big plans for my baby girl.


Payah sungguh laa nak pujuk Adik Mok naik ke darat..........huhuhu!


Finally , naik jugak dia.......


Naik ke bilik,,,,,,,shower *MP dah siap mandi dah* , then quickly pack our stuff.


MP took our bags & etc to the car and I went to settle the hotel bill...........by now MP's mood dah OK.......ye ke OK........*sigh*


Tadi MP nak balik terus but *I just have to do this don't I.....kok berani-berani lagi buat usul....hehehe...* I minta MP bawak kita pergi lunch kat Raju's. Where? Kat PJ......near Jalan Gasing sana.......huhuhu! Serem je,,,,,,,hahaha! Ni kes kat Penang hari tu tak dapat makan nasi kandar dengan telur ikan goreng...........I OK lagi , belum laa sampai tahap kempunan telur ikan tapi kesian-kan si Yna , dari Penang lagi dia nak makan telur ikan goreng. Tak kisah lah MP nak mengarok ke apa ke......janji dia bawak kitaorang pergi makan kat Raju's hari ni jugak!


Kali ni we opted to sit outdoor. Hmmmm.......best jugak duduk kat luar *kalau tak hujan laa*


I terus ajak Yna pergi order telur ikan goreng!


While waiting for our 'goreng-goreng' siap......Nasi Daun Pisang sampai dulu.......ada kuah kari ikan , kari ayam & dhal......


Ni I punya......campur semua kuah..........


Yes! Yes! Yes! This is a must for us to order kat Raju's ni. Ikan Bulus Goreng & Telur Ikan Goreng. One more yang I order was Sotong Goreng with Bawang. MP ordered the Prawn Sambal.


Thirst quenchers...........Air kelapa while makan-makan kat bawah pokok ceri........huhuhu! Cantek!


Air kelapa je mana cukup , I ordered a glass of Limau Ais. I mintak extra ice........bila dia mai,,,,,,,tu dia , satu bongkah ice depa letak.


Somebody is laughing - laughing already........hmmmm......sampai bile laa tu mood dia nak O-K.....hahaha!


As for me , I'm happy seeing my kids happy. Priceless.



Malam tiba........tak de plan nak keluar , tapi tiba-tiba MP ajak pergi makan kat Nasi Lemak Marvelous in Taman Melati. Berbulan-bulan I dengan Yna ajak dia datang makan kat sini tapi dia tak nak bawak. Dia kata parking leceh laa.....jauh laa.....entah apa yang sedap sangat laa......all sorts of excuses for not wanting to take us here. Tiba-tiba malam ni dia pulak yang offer,,,,nak beli jiwa ke? Hohohoho.......tak jalan. Yna was excited to go. I'll go but that's about it. Bagus laa dia nak bawak kita makan kat situ after asking for him to do so for so long. Loads of damages has been done emotionally. I forgive but I can't forget. Or should I forget? Maybe I should but I can't. Why? Repetition.

Parking memang susah laa kat sini coz it was on a Saturday nite lagi. Memang kena parking jauh dari kedai & kena seberang jalan lagi , bawak baby lagi malam-malam , kepanasan lagi , makan makan kat warung tepi jalan lagi......*situasi or keadaan lagi siol banding dengan tempat makan yang I ajak dia pergi semalam*.......but dia tak komplen pun. Why? Sebab dia nak pergi. Kalau I yang nak sangat pergi & dia tak nak......sure menanah telinga I.


Yna is like me,,,,,,,,,makan tetap makan no matter what.


Licin even though the sambal was quite pedas for me........


Order lagi satu gelas Teh O Ais Limau..........kepedasan.


Tengok laa kat bawah ni gambar si Adriel dok main dengan sudu....







A note for me : The day ended well. Hahhhhhhh..........Lega.

4 comments:

  1. comel oo adik mok..bulat n putih melepak..dah byk ikut muka kak rima dah...yna mcm biasalah..anggun je tgk n sangat2 memahami..nnti yna besar jaga mama elok2 yer..

    ReplyDelete
  2. Hi Rima,

    Seems that i can relate to ur story..hmm how to holding on to a marriage yg mcm dh tk de love, to cope with the temperament, the ego dia je yg betul, semua wife buat salah..am hanging on for the kids but is it for their best interest, tgk parents gadoh, etc..kalau pikir pendek, cam thats it la, i cant take it anymore, seriously..

    ReplyDelete
  3. Is it fair if we do it for the kids, eventhough we are not happy! Life is short kan. I myself not sure..

    ReplyDelete