RUMAH CINTA

Daisypath Anniversary tickers

~ DISCLAIMER ~

Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

Monday, September 6, 2010

14th Ramadhan


Last Saturday sebelum ke Concorde for buka puasa , singgah Low Yat kejap,,,,,,belikan si Yna iPod Touch , hadiah dapat nombor satu in her recent 2nd term exam. I yang dok godeh-godeh bende alah ni sampai lewat malam!


Hari ni orang datang pasang Astro Beyond. For our new TV , we were being advised to change from the analog Astro decoder to a HD one.....MP tak de kat rumah , just me & Adriel.....orang sibuk buat kerja , si Adriel pun sibuk jugak menolong............sepah-kan barang!


Finally changed to Astro Beyond........bill Astro pun up sikit lagi lorrrrr......



Hari ni my brother & his family's coming over for buka with my mom. I yang ajak last minute. So al-masak pun , lauk last minute le kaedahnya.....hehehe! Hari ni nak masak Lemak Labu.....yes! more labu this year....tahun ini tahun labu ku....huhuhu!


Firstly , selepas mengupas kulit labu yang sangat keras itu.......I poached the pumpkins.......


Bila dah setengah masak - in goes some ikan bilis , bawang merah , serai & salt to taste............then coconut milk......bring it to a boil.......siap la kot...hehehe! Ni first time buat......


Maybe tak sama macam the way most of you cook it........but.....hey.....it's pumpkin.....bedal saja-lah labu.....huhuhu!



Next I nak goreng ikan cencaru......my way is a sure an easy one lorrr......after cleaning the cencarus , make an incision on both sides of the fish. Using my favourite instant stir fry sambal,,,,,,,fill in 'fish pockets' with the sambal.


Then gaul dengan garam kunyit.


Goreng goreng & goreng lagi..........


I made this kicap dipping sauce to accompany my fried cencarus......



Balance kerabu kerang semalam masih banyak lagi. So today I campurkan air panas , gaul-kan sebati balik , letak garam sikit je *coz dah letak air tadi* , then added more bawang merah & green chillies.



Tu je lauk hari ni but my family's OK with it........


MP went out to buy himself fish curry.........dio tok leh nok gi denge lemok labu kawe......ikan cecaru goreng tu dia suka.....


A note for me : I masak lemak labu tu sebab ingatkan someone.....also my dad suka jugak dengan lemak labu ni. Hari ni my dad berbuka kat Royale Chulan Hotel with his buddies......

2 comments:

  1. kak rima, agak2 buat tak halloween pumpkin tu? leh kasik kat someone. ehem!!

    ReplyDelete
  2. Baby Tiger dear......hehehe! notty notty notty....tak nak buat halloween pumpkin , kang dia lari....nak kasi lepat labu.....hahaha!

    ReplyDelete