RUMAH CINTA

Daisypath Anniversary tickers

~ DISCLAIMER ~

Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

Sunday, August 1, 2010

My Personal Ramadan & Raya Gifts

Bulan ni duit keluar macam air........tapi tak pe lah , ada rezeki lebih sikit......dapat laa I buat early preparations for puasa & raya.

I decided to buy 2 dozens of this multi purpose container from AVON *macam yang I kasi mother Dr A hari tu* for my raya gifts to teachers , doctors & friends this year. It has 6 compartments + 1 small container with cover in the middle of it. Senang sikit kerja I siapkan gift raya tahun ni. Tak macam tahun lepas , berat I nak angkut bekas-bekas kuih untuk cikgu-cikgu sekolah si Yna. Read the story here. This year nak kasi sebelum raya not like last year....I gave raya cookies after raya. I think the container is pretty & practical. Besar jugak container ni .......muai jugak lah kalau isi biskut-biskut raya.

Macam biasa.....MP tanya nak buat apa dengan kuih-kuih raya bertin-tin & kotak banyak-banyak ni.......I told him , company I nak kasi raya gifts. Padahal it's all my personal gifts. Cikgu Yna je dah 9 orang , ustazah , 3 doctors at Klinik Idzham , staff Dr A + staff Dr Nasir dah 5 orang , the rest is for VIF , very important friends..........hehehe!


Tu kotak-kotak besar kat belakang Adik Mok tu......penuh dengan 2 dozen container......


Dates , Apricots & Raisins for my Ramadan gifts......


Some mixture of Nuts too......


Ni raya cookies that I had pre-order from Auntie Mona *dia yang buat my favourite biskut suji*.....


I bought porcelain plates for my Ramadan gifts.....


Pretty aaaa......


My Ramadan gift..........lepas susun-susun then I'll cover it with cling wrap.


Baklavas - Dates - Raisins- Dried Apricots........I love the XL size raisins......


This one is for cikgu mengaji si Yna......


Dates - Dates with Walnuts - Raisins - Dried Apricots & Baklavas.......


Ni I beli dah siap.......ada Dates - Dates with Walnuts - Dried Kiwis - Dried Figs - Dried Apricots.


It came with this pretty green embossed box......for my docs....


Kebetulan ada orang datang rumah......jamahkan biskut raya to my guests in these pretty plates.....


Dapat jugak biskut Semperit yang bentuk bunga ni. Susah nak dapat semperit bentuk bunga coz ramai yang buat bentuk leper. Tahun ni Auntie Mona buat. Yna loves it. I also like this love shaped Hazel Nut cookies. Another of Yna's fav is the Coffee Crystals , very light texture.....actually a Meringue cookie.


The other day when I was at Auntie Mona's house for cookie tasting.......I ordered her Cornflake cookies. I love it coz it dissolved in my mouth pretty quick! Her biskut Kacang is one of my fav. This S cookies is another favourite of mine.......tepung kastard & tepung jagung madness!


My favourite forever & ever......hehehe! Biskut Suji Auntie Mona.


Semua biskut-biskut raya ni , I'll jamah-kan as my Raya gifts. By 3rd week of puasa rasanya baru I mula distribute the gifts. Kasi lepas raya no point coz nanti tak larat nak makan biskut raya dah sebab banyak open houses. Kasi sebelum raya , sure habis.

I've also ordered my raya gifts for Dr A & Dr Nasir........tahun ni 1 more extra gift,,,,,,it's for Dr A's mum. How can I not send a gift.......thanx to Dr A's family's hospitality to me in Kerdau , dapat I makan lauk patin yang lama I teringin sangat tu..........

This one is for Dr A.....


And this one is for Dr Nasir & Dr A's mum.



A note for me : Tengah tunggu kad raya siap........bukan raya kad family but studio punya , yes! yes! yes!

2 comments:

  1. biskut suji.. hm.. favourite selama-lamanya..

    anyway.. kreatifnya letak semua kurma2 kat plates tu.. i like..

    ReplyDelete
  2. Salam Ramadhan...
    I dah jatuh cinta dgn white plate with roses tu!!! cantik sangat...

    ReplyDelete