RUMAH CINTA

Daisypath Anniversary tickers

~ DISCLAIMER ~

Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

Friday, August 27, 2010

7th Ramadhan

Semalam dok kalut siapa nak tolong I alih-kan meja makan.........Hmmmmmmm.......siapa lagi.....koling-koling adik I si Ramos laa. Hari ni dia tak kerja , suruh dia datang rumah dengan my parents bukak puasa. Hari ni pun MP break-fast kat luar jugak , so relax laa semua orang nak buat kerja kat rumah tu. Kalau dia ada bukan tak boleh buat kerja , hmmmm......how should I put it ya?.......Entah lah , in short we'll just froze. MP's 'chi' is very Yin.....cold, black, dark, downward......




Hari ni I kena kerja teruk sikit. Bukan kerja apa but loads of driving & have to make many stops. Lepas ambil Yna dari sekolah , I terus pergi Pasar Ramadhan Taman Melawati. Beli lauk & kuih-kuih for break-fast. Kena beli lebih coz my family's coming. Sakit tangan-tangan I mengangkut makanan yang I beli.


Tapi sekurang-kurangnya pilih lauk-pauk for my family tak susah. Yang simple-simple pun OK. Tadi I dapat beli petai-sambal tempoyak & gulai jering. My dad suka laa lauk jering ni. Ada beli Cencaru Sambal & kat rumah masih ada Sambal Bilis......roger.


Some Sup Suhoon for the kids & Lemak Cili Api Jantung Pisang. Sayap Ayam Bakar ni kesukaan si Yna.....hari ni beli lebih + the tongkeng ayams.......hehehe! I ikut my late grandma suka makan tongkeng ayam. Yna pun boleh makan. Today I ajar my nephews makan tongkeng ayam. Surprisingly , diaorang suka pulak.......hehehe!


After am done at Melawati , hantar anak-anak balik rumah dulu. By that time , my family dah sampai. Dropped off the kids and off I went to Pasar Ramadhan Ukay Perdana pulak. Nak beli air & MP ada kirim MeeGor basah kat situ for his sahoor. Singgah 7-11 beli ice cubes......


Ramos - Yatie - Rose & Rashidi.....my family.


Lepas makan......lepas solat.....start bertukang. Alih barang - barang from this corner to that corner.......alih meja makan to the position yang I nak.


.......beberapa jam kemudian , MP balik. Suruh dia pilih kasut-kasut yang dia masih nak coz I nak alih-kan tempat letak kasut ke depan & nak buang kasut yang dah tak nak pakai. Kalau ikut hati , semua sayang nak buang.....ended up simpan tapi tak pakai-pakai......every month , every year kasut makin banyak beli yang baru......Mana nak letak lagi.....Keadaan rumah memanglah amat berkecah.


Alhamdulillah my dad pandai bab-bab tukang-menukang ni. Masa I duduk kat Taiping dulu , kat belakang rumah I ada tanah kosong.....luas sangat. My dad boleh bina rumah 2 tingkat , sekerat batu.....sekerat papan.....ada hall , dining hall , kitchen , 2 rooms kat bawah , 2 bathrooms & 3 or 4 rooms kat atas......and he built it alone. Yes , alone.......bit by bit. He's a very creative man. Dalam pukul 11 malam baru siap kerja kat rumah. TQ to my dad , brother & SIL........


Cermin kat pic kiri I dah alih ke dinding in pic kanan........nak kena susun-susun balik.......letak bunga sikit.......tunggu......


Hmmmmm........Dinding ni dah togel......nak kena letak something.....alaaaaa......kena shopping lagi...hehehe!


A note for me : Next mission is to fill in the blank spaces in the house.........and in me too! hehehe!

No comments:

Post a Comment