RUMAH CINTA

Daisypath Anniversary tickers

~ DISCLAIMER ~

Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

Tuesday, August 24, 2010

6th Ramadhan

Hari ni MP buka puasa kat luar dengan business colleagues dia. I kena pergi bank dengan Kak Siti pagi ni then ikut Kak Siti ke Putrajaya. Ada meeting dengan MOSTI. On the way balik , hubby Kak Siti called telling that kereta Kembara dia breakdown kat tepi highway......highway mana , mintak ampun,,,,,,,I wasn't clear about jalan-jalan yang out of Ampang/Hulu Kelang region. Unlike Kak Siti , dia expert tang jalan-jalan luar dari KL......Putrajaya , Shah Alam.....you name it.....ada je highways or shortcuts yang dia tahu & redah......

Since MP tak de hari ni , I decided to break-fast kat rumah Kak Siti.........

Lepas ambil Yna , I drove to do some shopping for the house. Beli artificial flowers for raya. Yup....dah start dah.....tak nak tunggu last-last minute......nanti capek nak kelolakan semua sekali gus. Beli sikit-sikit , tak terasa sangat......tahun ni I tak mintak budget beli bunga dari MP. Malas. Dah bertahun tapi dia masih tak faham & thought that these flowers are cheap. They aren't. To him , changing of flowers & home accessories are a waste of money........NVM.......this year it's my money......dah ada income sendiri.....boleh laa berlagak tak nak minta kat dia.....but hey! I got the financial freedom again. Thanx to my small studio business with Kak Siti. Tak banyak,,,,sikit,,,,janji ada duit sendiri.


Kat rumah Kak Siti ni ramai.......anak-anak dia , adik ipar dia.......hari ni mak mertua Kak Siti pun ada sekali. Tadi lepas shopping bunga , I singgah kat Pasar Ramadan yang dekat Taman Nirwana. Beli lauk & kuih sikit untuk tambah-tambah.


I bought Sambal Kentang , Jelly Keladi , Tongkeng Ayam & Kerabu Jantung Pisang......


Bought more jellies,,,,,,Jelly Biskut Marie & Jelly Laici.


Lauk lain , maid Kak Siti yang masak.


Sayur Kacang Panjang & Ulam Raja tu fresh dari kebun kat rumah Kak Siti. FYI , Suami Kak Siti ni rajin & suka tanam sayur. So , semua tanah keliling rumah dia buat batas dan tanam macam-macam jenis sayur. Sampai kat dalam compound rumah , dia gasak tanam sayur-sayur dalam pasu bunga.......very innovative!


Balik sekolah tadi Yna mandi kat rumah Mak Iti (Kak Siti) dia & pinjam baju Abang Afif (anak Kak Siti aka Anak Sultan Melaka in PGL).....Yang pakai baju Melayu biru tu suami Kak Siti , Abang Halim.

Buka puasa hari ni best sebab makan ramai-ramai........



Balik rumah tengok aircond & set meja makan dah sampai. Tapi MP suruh letak salah position. Yang dulu 6 seater , boleh susun macam tu but yang baru ni 8 seater,,,,,,very the sempit. Kena ubah...........sapa pulak nak alih-kan meja nih.....nak suruh MP????? Hoooo.....tak berani lah....sure dia pop-pet pop-pet kat I.....


Ni kerja I siang tadi.......beli bunga - bunga....nak buang yang lama-lama & gantikan dengan yang baru ni.


Pillow cushion pun dah siap beli. Bukan tak boleh pakai yang last year but sarung cushion yang I beli for this year besar , so kena lah beli cushion lain......Alasan zaman Korea kan? Nak beli baru tu cakap je lah...hehehe!


A note for me : Tenang kepala otak guna duit sendiri.

No comments:

Post a Comment