RUMAH CINTA

Daisypath Anniversary tickers

~ DISCLAIMER ~

Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

Tuesday, August 24, 2010

5th Ramadhan

Hari ni I spring cleaned Yna's room. Buang banyakkkkkkkkkkk sangat barang-barang , buku-buku lama......took me from 10am-5pm. Dah lama tak spring clean bilik dia plus MP told me that dia nak transfer TV yang sekarang ni to Yna's room. Alang-alang dah angkat TV lama kat bilik Yna tu.......kena lap sana , lap sini......ahhhhh........kemas bilik terus!

Lepas kemas bilik Yna , I nak masak.......malas nak keluar makan. Sebelum turun dapur , mandi dulu. Melekit badan........


By the time I selesai mandi , TV baru MP pun sampai. Siap dah transfer TV lama ke bilik Yna dah....


Anak bapak sedang menonton TV baru.....kotak pun tak buang lagi......


Hmmmm......40", mula MP planned nak lekat-kan TV tu kat dinding but later changed his mind. Now MP dok bercakap nak letak speaker & etc.......hohoho! He has a big powerful speaker yang dia tinggalkan kat rumah my BIL Kadir. Katanya nak guna yang tu. Few years ago rumah my BIL buat open house raya & guna speaker tu untuk main-kan lagu-lagu raya........ni years after baru nak ambil balik. Wa tak campur. Janji TV tu tak bisu & ada gambar , I'm good.


TV lama letak kat bilik Yna.....dulu Yna had a 29" TV in her room , pas tu rosak & MP gantikan dengan TV kotak 21"......hehehe! and Yna's not pleased with it. So , today the old Sony Bravia 32" HD LCD sits in Yna's room. Lucky girl.


All done upstairs..........I rushed down to the kitchen to do some quick cooking. Making Fish Ball Soup. A super quick one....hehehe!


In a pot , in goes the fish balls - chopped garlic - chopped daun sup & daun bawang. Then add some water & fish sauce. Then heat on.


Bila sup mendidih......siap aaa.....hehehe!



Next am making a super fast chicken curry. Selalu pun super fast jugak tapi ni lagi super duper fast!


In a pot , in goes my fav instant chicken curry paste , then daun kari , then crush sweet cherry tomatoes into the curry , then add potatoes.......


Add chicken & heat on. When chicken's cooked , add coconut milk.........


Mix well......within minutes , hey.....my chicken curry's done!


This is for dessert........beli....tak buat...hehehe!


Hmmmm......sira labu , another sweet treat for me.


A note for me : Please enter my dream.........pleaseeeeeeeeeeee........

2 comments:

  1. Oh no. Sekarang dah crave fish ball soup utk berbuka pulak. ;p Adik Mok nampak makin cute, bulat & lembut air muka dia eh. Mcm girl sikit2. ; )

    ReplyDelete
  2. ok i super duper jeles dgn kadar cptnye u kat dapur haha..

    ReplyDelete