RUMAH CINTA

Daisypath Anniversary tickers

~ DISCLAIMER ~

Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

Tuesday, April 13, 2010

Weekend @ Colmar Tropicale : Where Else Did We Go?

Jalan-jalan lagi around Berjaya Hills..........

From Colmar Tropicale we walked more or less 100 meters heading towards Le Chateau Spa Resort , Malaysia's first themed resort spa. Le Chateau Spa Resort is modeled after the Haut-Koenigsburg in the Vosges Hills of Alsace, which will offer an enchanting glimpse into 18th century France.


MP ambil mood pakai T-Shirt France kat Colmar......hehehe! Tak dapat pergi Colmar kat France.....dapat pergi Colmar kat Bentong , Pahang pun jadi lah.....


The Shuttle Station
Near Le Chateau is where the shuttle station is situated. Kat sini ada schedule of the shuttle service from Colmar to Japanese Village - Rabbit Park - Club House......even you can get the schedule info from the hotel lobby.


Tengok laa Adik Mok tu.....MP dukung dia tapi dahaga bukan main macam kena jalan jauh tuh....


Still waiting for the shuttle to Rabbit Park


Yay! Shuttle's here........off we go to play with the bunnies!

Only us on the shuttle to Rabbit Park , the other shuttle yang nak ke Japanese Village penuh giler.

Rabbit Park

Colmar tak kasi complimentary entrance pass to Rabbit Park , so yes,,,,,,we have to pay the entrance fees.



The last time I was here , the place was better. There were rabbits running freely everywhere unlike now , rabbits macam makin kurang je....monyok-monyok je arnab-arnab ni.....

Arnab depa kurung at this sandy section so it was not toddler or baby friendly laa.....pasir senang masuk dalam kasut. MP had to carry Adriel around making it difficult to play with the rabbits. Dulu , the rabbits was let running around kat area yang berumput. I remembered Yna berlari sana-sini dok kejar arnab. Fun.


Some pics at the bunny backdrop


Dulu area ni penuh rabbit but now they've closed this section , buat playground


Laju laju....buai ku laju.......


Ni favourite Adik Mok......


Adriel really enjoyed this one.....


.....main gelongsor sampai penat anak I sorang ni.......

If you took the shuttle here , make sure to check pukul berapa the next shuttle will come to take you back to Colmar. Kalau miss , kena tunggu lebih kurang 1 jam before the next shuttle sampai. Better wait 15 minutes before the shuttle's ETA.


Sementara menuggu..........kita minum dulu!


Japanese Village

We also took the free shuttle service from Colmar to Japanese Village. Upon checking in we were given a free entrance pass , selamat....tak payah beli ticket masuk. But to those yang tak stay overnite kat Colmar , you'll have to pay an entrance fee to the themed resort.......that covers the entrance fees to Japanese Village.....


Some info on Japanese Village

Adik Mok was not in the mood to walk when we arrived at Japanese Village........MP had to carry him *sebab,,,,,,again MP tak nak bawak stroller* , I suggested that MP wait for me & Yna at the Souvenir Shop. He agreed. Dulu masa Yna kecik lagi , I remembered that we took the stroller here. Me & MP siap angkut stroller naik anak-anak bukit dekat Japanese Village ni........


Before starting the mummy-daughter adventure around the village..........



green green green everywhere..........I like.....jalan-jalan lagi.....naik bukit lagi.....adoi....penat jugak siol....nasib baik pandangan mata cantik & nyaman.........


........sampai Koi Pond..............jalan-jalan lagi..........


.........sampai jugak kat Japanese Tea House..........mulanya ingat nak sewa kimono around RM20 je.....nak ambil-ambil gambar dengan Yna pakai Kimono........tapi........ramai sangat orang. Cancel. Jalan lagi..........


.......kena cross a small stream.......jalan lagi........


..........sampai kat Waiting House.........


.........nama pun waiting house...........wait seminit lah........ambik napas kejap......jauh lagi nak sampai kat tempat MP tunggu tuh......jalan lagi jom!


......sampai kat Tatami Spa........


.........masuk kejap lah.........just to check it out...........

........jalan-jalan lagi.......sampai ke Tatami Suite @ almost 4K a nite........dalam hutan.....tidur kat lantai , you know.....tilam orang jepun tidur tu......nak makan ada Japanese restaurant Ryo Zan Tei,,,,,,tapi quite a distance jugak dari suite ni as the suite is only accessible by foot. Dari entrance Japanese Village , kena jalan kaki , kena naik anak-anak bukit , lalu air terjun kat Koi Pond , Tea House , Waiting House , Tatami Spa tadi tu to reach to the suite *lagi kena bayar 4K for all that* , oooooooo tak payah.........


.......we left the Tatami Suite area walking downhill........then we saw this signboard........kena jalan lagi 300 meters to reach the entrance........nasib baik turun bukit.....


Yna tanya I ni apa benda.......hehehe!


........ya ampun.........sampai jugak kat entrance Botanical Garden & Ryo Zan Tei Restaurant.......check it out kejap........





Antara flora-flora yang I capture.........dah tak larat nak clik-clik ambil gambar dah.......


We finally made our way to meet MP & grumpy Adriel.......jalan turun bukit sikit untuk nak ke shuttle pick-up point.

When we saw the time , the next shuttle will be another 40minutes.....orang ramai sangat time tu. Kalau 1 shuttle memang tak muat. MP decided to hop onto the shuttle alone leaving us behind. He went back to Colmar to get the car........poor Adriel.....dia mengantuk sangat tu......panas pun sama........


The Bowling Alley

Yna nak sangat main bowling and OK , we took her to bowl. MP was game for it too. Cool.


The bowling alley is situated at the Country Club Sports Complex.


Roger.......my grumpy baby's asleep........boleh laa main bowling dengan amannya......hehehe!


Lama tak main......I pilih bola yang paling ringan sekali.....6kg. Tu pun rasa nak tercabut tangan bila baling........The next day,,,,,,mak aiii........kejong semua urat-urat. Rasa kan....hahhaa!


MP boleh main.....tapi dia kena dapat weight bola yang betul-betul ngam. Setelah beberapa balingan ke longkang....baru laa dia jumpa bola yang sesuai.....hehhee!


Yna was Puteri Longkang........I pun sama lah , ke longkang jugak......tapi dapat laa jugak 100+ points after 1 game. Ada laa jugak strikes & spares.......


Haaaa...time ni dah huru-hara.........Adik Mok dah bangun! MP jadi mangsa kena dukung Adriel sambil baling bola..........hahaha!


Satu game RM6 seorang. Sewa kasut RM1 sepasang. All in we paid RM21 for the 1st game. 2nd game was RM18.....and so on.....We were told that over the weekend this place will be packed at night. During the day.........tak ramai. Oh....bring your own mineral water sebab masa we came......no drinks were on sale.


Banyak jugak activity yang kitaorang dapat buat kat Bukit Tinggi ni. Syukur sangat that MP's mood was OK. Hahhhhh.......lega.

No comments:

Post a Comment