RUMAH CINTA

Daisypath Anniversary tickers

~ DISCLAIMER ~

Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

Wednesday, April 28, 2010

Mimpi Ular La......Awwww!


Aiyooo! Dalam dok sibuk-sibuk minggu ni,,,,,,malam Jumaat lepas I mimpi ular beb! Seingat I , dalam minggu ni........I memang sibuk dengan Flash Mob & tak de pulak any encounters or story mory pasal ular or even tengok TV cerita ular-ular. Balik rumah dah lewat , lepas mandi , take 5 , tidur. That was my routine minggu ni. Anak pun I sempat tengok kejap je.........memang tengok depa pagi & by the time I balik , both my kids dah tidur......ini kan pulak nak fikir pasal ular.......tak kuasa akak dek.

I memang phobia ular. I sik suka ngan ular. Takut. Memang takut. Kalau tengok ular kat TV , slow-slow mesti kaki I naik atas sofa........terasa macam member dok menjalar kat bawah sofa.....huuuuuuu.....then kejap-kejap tengok atas......takut si cewe tu masuk menjalar ikut mana-mana tingkap ke apa..........seriously wa takut dengan ular.

Tapi dalam mimpi tu , terasa macam real siol.

Time frame dalam mimpi I tu was masa subuh.....
* konon-nya I bangun for solat subuh
* then I keluar dari bilik tidur......
* bila I masuk bilik balik, I nampak something like kepala ular tapi tak pasti sebab samar-samar
* I tengok betul-betul......sah! ular......
* I tengok ular tu patuk tempat tidur I , my side of the bed.....
* MP was not in the room or sleeping in the room , he wasn't in my dream at all :-(
* The kids wasn't in my dream as well........in the dream , I slept alone....
* Seeing the ular patuk my bed once.......I called my dad.
* I hysterically told my dad that there's a snake in my bedroom......mintak dia halau-kan
* Tapi in my dream.......my dad was so cool about it. Dia macam acuh tak acuh je nak datang ke bilik I.....my dad siap senyum kambing kat I lagi.......expression my dad macam apa laa yang nak takut sangat dengan ular tu.....
* I ni dah terlompat-lompat naik atas tempat tinggi , takut-takut ada ular lain pulak.....
* I tak berhenti menjerit-jerit takut sangat kat ular tu.....
* My dad finally masuk bilik I and switched on the lights.........terus ular tu keluar ikut tingkap...
* Then I saw the snake merayap kat atas loteng.
* Dalam mimpi tu I nampak kat atas loteng tu ada burung , binatang-binatang kecil yang memang senang-senang boleh jadi makanan ular tu tapi ular tu tak pandang & tak kacau langsung binatang-binatang tu.
* I dapat rasa yang ular tu nak datang dekat pada I tapi.....so sorry I memang takut.
* Ular tu bukannya ular besar.........tak kecik sangat........sedang je.......



* Hmmmmm........yang kelakarnya........ular yang dalam mimpi I tu berwarna-warni , macam ular getah yang I google kat internet ni. The snake has bright colours......kepala merah , badan dia macam-macam warna ada in big patches. Bukan ular sawa.......entah ular apa tapi tu lah.....sebijik macam ular getah dalam gambar tu.

* Ular tu tak jahat......tak garang.....I tahu ular tu baik & just wanna get near me.....tapi I takut.....ular laa pulak , siol. Memang binatang yang I paling cuak. Ni I dok tulis post ni pun rasa , semacam je......dok usha kiri kanan , atas bawah......


I was awaken by Adriel's cry for milk.......

1 comment:

  1. ular. kalau dah kawin dikatakan musuh. kalau belum kawen dikatakan jodoh. kalau dah kawin tapi perkahwinan x ok dikatakan ular itu sebagai guardian. sekian. 'mak itam' :P

    ReplyDelete