RUMAH CINTA

Daisypath Anniversary tickers

~ DISCLAIMER ~

Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

Wednesday, April 28, 2010

Mimpi Ular La......Awwww!


Aiyooo! Dalam dok sibuk-sibuk minggu ni,,,,,,malam Jumaat lepas I mimpi ular beb! Seingat I , dalam minggu ni........I memang sibuk dengan Flash Mob & tak de pulak any encounters or story mory pasal ular or even tengok TV cerita ular-ular. Balik rumah dah lewat , lepas mandi , take 5 , tidur. That was my routine minggu ni. Anak pun I sempat tengok kejap je.........memang tengok depa pagi & by the time I balik , both my kids dah tidur......ini kan pulak nak fikir pasal ular.......tak kuasa akak dek.

I memang phobia ular. I sik suka ngan ular. Takut. Memang takut. Kalau tengok ular kat TV , slow-slow mesti kaki I naik atas sofa........terasa macam member dok menjalar kat bawah sofa.....huuuuuuu.....then kejap-kejap tengok atas......takut si cewe tu masuk menjalar ikut mana-mana tingkap ke apa..........seriously wa takut dengan ular.

Tapi dalam mimpi tu , terasa macam real siol.

Time frame dalam mimpi I tu was masa subuh.....
* konon-nya I bangun for solat subuh
* then I keluar dari bilik tidur......
* bila I masuk bilik balik, I nampak something like kepala ular tapi tak pasti sebab samar-samar
* I tengok betul-betul......sah! ular......
* I tengok ular tu patuk tempat tidur I , my side of the bed.....
* MP was not in the room or sleeping in the room , he wasn't in my dream at all :-(
* The kids wasn't in my dream as well........in the dream , I slept alone....
* Seeing the ular patuk my bed once.......I called my dad.
* I hysterically told my dad that there's a snake in my bedroom......mintak dia halau-kan
* Tapi in my dream.......my dad was so cool about it. Dia macam acuh tak acuh je nak datang ke bilik I.....my dad siap senyum kambing kat I lagi.......expression my dad macam apa laa yang nak takut sangat dengan ular tu.....
* I ni dah terlompat-lompat naik atas tempat tinggi , takut-takut ada ular lain pulak.....
* I tak berhenti menjerit-jerit takut sangat kat ular tu.....
* My dad finally masuk bilik I and switched on the lights.........terus ular tu keluar ikut tingkap...
* Then I saw the snake merayap kat atas loteng.
* Dalam mimpi tu I nampak kat atas loteng tu ada burung , binatang-binatang kecil yang memang senang-senang boleh jadi makanan ular tu tapi ular tu tak pandang & tak kacau langsung binatang-binatang tu.
* I dapat rasa yang ular tu nak datang dekat pada I tapi.....so sorry I memang takut.
* Ular tu bukannya ular besar.........tak kecik sangat........sedang je.......



* Hmmmmm........yang kelakarnya........ular yang dalam mimpi I tu berwarna-warni , macam ular getah yang I google kat internet ni. The snake has bright colours......kepala merah , badan dia macam-macam warna ada in big patches. Bukan ular sawa.......entah ular apa tapi tu lah.....sebijik macam ular getah dalam gambar tu.

* Ular tu tak jahat......tak garang.....I tahu ular tu baik & just wanna get near me.....tapi I takut.....ular laa pulak , siol. Memang binatang yang I paling cuak. Ni I dok tulis post ni pun rasa , semacam je......dok usha kiri kanan , atas bawah......


I was awaken by Adriel's cry for milk.......

Makan - Trek Selebriti - Flash Mob

Starting of a long and sleepless week ahead......


Monday - 26th April 2010


Started my day by having lunch with Sis Nita. Didn't see her for the longest time. Decided to catch up with Sis Nita jugak-jugak hari ni walaupun I have to run here & there today......We met for lunch today at DePalma Hotel , Ampang.......Curhat curhat dengan my sis ni.......hahhhhhh.......lega sikit rasa di kalbu.....


After lunch , I ambil Yna dari sekolah,,,,,,sent to my parent's place and rushed to the studio. Ada flash mob practice dengan choir sampai malam. Joe Lee - Rudy & Juan of J Squared is coming to see us sing......Then ada sessi bincang-bincang with them.

MP dropped by with the kids..........rindu my kids.





Tuesday - 27th April 2010

Hari ni betul-betul kesian dengan Kak Siti. Pagi dia recording Diari AF , lepas tu berkejar balik office sebab kena buat recording Trek Selebriti. We were supposed to be at Sekolah Aminuddin Baki for the flash mob rehearsal tapi recording Trek Selebriti tak selesai lagi..........team J Squared dok call Kak Siti non-stop , they were mad coz attendance our choir team tak cukup 120 pax..........


Recording Trek Selebriti kat studio with host Aril of AF7.

Posing kejap dengan new host Trek Selebriti.



Selesai shoot terus shoot ke Sekolah Aminuddin Baki , Kampung Pandan. Everyone was there.....the band , the stompers.........tapi........geng choir yang datang cuma dalam 10 orang! Oh! No!......Budak-budak sekolah yang ambil bahagian semuanya 70 orang tapi memang laa students tak boleh stay back sampai malam.....

Our problem , budak sekolah boleh practice from 3-6pm & the others pulak boleh practice after 6pm. Hadoooi! Mampus........

Even though vocalist tahu part masing-masing tapi memang nampak team Cikgu Siti Hajar laa yang tak pro malam ni sebab tak cukup korum........Suara 10 orang mana boleh nak lawan dengan live band & 30 orang stompers! Nak mampus........jerit sampai pecah anak tekak pun tak kan dengar nyanyian vocalist.......dah laa geng........miming je laa kaedahnya.......

Pihak sana ada kekurangan , pihak sini pun ada kekurangan........masing-masing tunding jari. Biasalah nama pun manusia........I have faith in my team & in what we do. We've been practicing hard but I also understand that the people who hired us nak kena berjawab dengan client. So tonight was a fucked up. Well , macam mana palat pun situasi tetap kena stay positive and face the music........kena face the problem and not run away or go MIA.

We'll be fine.


A note for me : Do not jeopardize others with your actions.

Sing Sing Sing Peeps!

Banyak nak update tapi tak larat..........minggu ni workload menggila & menggunung sebab this Saturday nak perform our flash-mob project live. Performance-nya 3 minit je tapi. prepararitons-nya.......ya ampun.....we have 120 vocalist to handle , nak synchronize our singing & timing dengan 30 pax of Stompers *more on Stomp* and live performance by a band named Pesawat. All in 3 minutes only!


Ni last weekend kat studio with team UEM.......


Vocal classes tetap berjalan seperti biasa with Kak Siti


That Mujaheed & Wan , both U students......


A note for me : Experience counts!

High-Tea @ The Legend

Took Adrenna for a high-tea on Saturday , I was working late last night and MP was not happy with that. Hmmmmm.......guess he's not use of seeing me work at nite. Been a housewife for almost 10 years and only now am starting to continue doing what I love to do........even though not as a front liner but am happy to make music part of my life again. This month am pretty occupied , I had no choice , I seriously have to work. No one else to run the studio but myself & Kak Siti. I'm supposed to go to the studio on Saturday as there's group rehearsals with team UEM - Twintech & Ikmal........but........for the sake of domestic & marriage peace,,,,,I skipped work and attended my family even though I know I had to monitor what's going on at the studio as Kak Siti herself will not be there. I felt bad. Thank god , Raheel & his team was there to take charge and Kak Siti understood my situation.


My daughter......my strength......I have a big dream to get something big for her and I hope that I can put a big smile on her face,,,,,,,,,,insya'allah. Me & Yna disagree on many things but we've bonded & understood each other well. Weeks ago , I stayed up with Yna and watched a Malay classic 'Batu Belah Batu Bertangkup'. In the scene where the mother was running away from her kids heading towards the batu puaka......she started to weep silently. Then she asked me if she can sit with me.......as we watched the scene together.........Yna started to cry non-stop on my lap. I hugged her tight. She later asked me , if anything happens........will I leave her & Adriel? I said No.....I love you dear A and I know you do too.........


The high-tea was so so laa.....


Started with some Yong Tow Foo & Dim Sums......then another plate of,,,,,,,as seen in pic....hehehe!


Some rojak buah & pasembur.......then,,,,,,shared a plate of bread and butter pudding with vanilla sauce with my daughter. Last sekali I ada ambil ABC tapi with just the Ice-Susu-Sirap Rose-Kacang Goreng-Jagung.......my favourite way of consuming the ABC.


Today's high-tea was being held at the Gen Japanese Restaurant and not at the Di-Atas Brasserie like always but only for last Saturday as the coffee house was being booked for a function.



We've got a good view of metro & suburbs of KL.......


While waiting for MP to pay the bill,,,,,,,,time for some pics....


Going home....going home.....owh! no belum lagi.......we headed to Parkson , belikan Yna a pair of shoes.


On the way home MP nak singgah kat Courts , Jalan Genting Kelang. MP nak beli tilam baru for katil Yna. MP suka yang keras......yang kalau tidur.....tilam tu tak kan tenggelam but I suka yang spring! Kalau tidur , syok je badan ikut tenggelam sekali.......My bed pakai yang kejong ni laa.....I had to tinggikan my pillows to support my back when I sleep,,,,,,,,kalau tak memang sakit belakang bila bangun tidur. Yang kat bilik Yna guna yang spring.......masa I pregnant-kan Adriel , every night I'll sleep in Yna's room sebab kalau tak memang sakit belakang I. Now , si Yna gasak dok main lompat-lompat atas katil dia dengan Adik Mok,,,,,,,,,MP decided to change it.


MP saw an offer in the papers about the mattress.......now kat Courts ada Big Games Savings Sale.......bila pergi tengok kat Courts,,,,,MP tak berkenan. Ended buying tilam yang tak de sale.....hehehe! Coz we're paying cash.....procedure tak lah sampai kena tunggu lama.......kalau tak,,,,,hadoooi!


Sihat member dapat tilam baru........Yna kata tak de hal kalau tilam dia tak spring lagi......she will keep on jumping on it till.............hehehe!.,......Papa.....I need a new tilam......Owh! yeahhhh.....that's my baby....hahaha!

Sunday, April 25, 2010

Dinner @ Intai Intai

After work today *a bad day with our partners for me & Kak Siti* , putting domestic issues behind us,,,,,,we headed to Intai Intai for dinner together with Raheel , Ikmal & Nabilla. Dari siang tak makan lagi......memang lapar siol.



Ni owner Intai Intai.......Akademi Fantasia's very own Encik Baha.........haven't met him for the longest time ;-)


Intai Intai is situated along MRR2 , kalau turun dari Bukit Antarabangsa,,,,,,,drive heading to Ampang. You'll pass Adni Islamic School - Stella Maris School on your left. Then you'll have to turn left and drive up to a Honda showroom.....the restaurant is behind the Honda showroom.


The place is beautiful.......well , I was there at night......very cozy & romantic ambiance....
Surrounding was not so brightly lit , gambar tak terang.......sorry...


Actually when we were at UEM , Che Baha ajak Kak Siti to come to his restaurant for dinner and to meet up with students AF yang dah terkeluar.....Shah-Ema-Anum-Alif.



When we arrived , the rest have already eaten......so we chatted and I made myself busy by taking some pics.


My drink Cinggo = Ciku + Manggo
Names of fruit juices kat sini unik-unik. Example.....melon & lychee = melonchee.....something like that laa....


Ikan cili dia sedap....tak sempat nak ambil gambar dah kena sebat dah.....kerabu mangga with chicken.....good too.


Butter prawn and I can't recall the other dish....


Seafood Tom Yum.....


My plate......ambil serba serbi sebab malas nak bangun again & again......


Hmmmm.......semua kes sehari suntuk tak makan......


After makan........more photo sessions of Kak Siti with her students


A group photo......


Just us , Ikmal-Kak Siti-Nabilla-Me-Raheel


Hmmmmm............nak jugak tu.......