RUMAH CINTA

Daisypath Anniversary tickers

~ DISCLAIMER ~

Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

Sunday, March 14, 2010

Yna's Sport's Day

Last Saturday sukan sekolah Yna.....picture tale je lah.........tak de mood nak tulis panjang-panjang......panas. Bukan panas dengan sesiapa , cuaca....bahang....too heaty.


Sampai Sri Utama dalam pukul 9 pagi........matahari pagi mula nak naik. Aiyoooo! Tadi kat rumah nampak mendung macam nak hujan....I pun pakaikan Adik Mok baju lengan panjang........hmmmm.........mesti merengek laaa baby Winter Sonata I tu kejap lagi.


Yna masuk Gymrama lagi this year.......by the time we all sampai , baru je habis. Takpe lah...kat rumah dah tengok beribu kali dah si Yna dok practice.....


Suasana sukan di Sri Utama....meriah tapi macam tahun lepas jugak.....not well organized. I've attended many sports day event dari zaman I sekolah rendah kat Taiping , sekolah rendah & menengah kat KL......sekolah lama Yna Sri Inai,,,,,,,,boleh kata semuanya teratur. Parents dapat flyer aturcara & know what to expect next.....ni dah masuk 2nd year I attended sukan sekolah ni.....memang kelam kabut. 1 event went on at 1 corner and another event went on at another corner. Haiyooo.....tak tahu mana satu nak tengok. Actually boleh organized betul-betul supaya tak over run sangat timing sampai bawak ke mid-day.....with the hot weather.......it's not doing justice for I'd say everyone. I wish that the school *AJK sukan le* will susun acara betul-betul. Panggil je event coordinator to coordinate the event......Yang acara budak-budak kecik kasi awal sebelum naik mentari....kesian the kids.


Yna with her good buddy Nilam.


Mula-mula suka sakan Adik Mok......seketika kelak.....mencuka!


Masuk pukul 10 lebih.........hohoho....tak tahan panas oooo........bukak baju! Dah separuh bogel baby I.....hehehe!


Rumah Rajawali.......eh! mentang-mentang panas sekarang ni,,,,,,dia buat decoration pakai kipas! Nak je I copet satu kipas tu.....


Ni Red Eagle......tema depa Pirate tahun ni.


Green Garuda......going green....


Hmmmm.......Blue Hornbill ni apa kes pulak......macam nak pergi tengok pengantin je decoration.....mati laaa kalau Yna tahu I kutuk rumah dia....hehehe! Dah ye pun.....macam rumah orang kahwin je......


Yna & Natasya


Big Momma pun lepak-lepak kat kem Enggang Biru....


Depa ni ada satu lagi event , class telematch. Ni tak pe lagi kena tunggu kat tempat teduh.......


Part ni yang sampai I pun tak tahan........lama jugak budak-budak ni kena duduk & berdiri tengah panas sebelum turn dia orang. If you can see in one of the pic , kids kena duduk dulu sebelum turn class diaorang. Duduk tu tengah panas. Kalau laa sekolah yang 'ada duit' ni peka dengan cuaca dan tahap kepanasan yang melampau sekarang ni.......apalah sangat kalau they rent extra canopies and install few of the canopies for the kid's shelter while waiting for their turn to go on the field......I yang turun padang tunggu dengan budak-budak kelas Yna pun naik sakit kepala menunggu. Kejap-kejap I lari pergi kat kem depa , berteduh kejap. Budak-budak tak boleh pergi seek shelter.....nanti cikgu pening nak mengumpul murid-murid balik.....

Ni telematch Yna , lari,,,,,,,ambil sponge dalam air.........


..........and squeezed the water into the bottle.........go Yna go! go Aida go!


Hehehe....cikgu-cikgu dok sibuk ukur level air dalam botol. Sempat jugak I usik Puan Noraini , ex-headmistress Sri Inai *yang pakai tudung kuning -hijau-biru*,,,,,,,team dia kalah , tak yah susah- susah ukur air tu....meh I top-up kan mineral water je dalam botol team dia.....hehehe!


Lepas habis je telematch..........we left the school. Too hot , tak larat nak tunggu plus Adik Mok pun dah mula nak mengarok dah. Bila bawak dia jalan je , dengan sekelip mata mood Adik Mok OK.....ni nak pergi makan. Lapar. Nak cari tempat aircond.

No comments:

Post a Comment