RUMAH CINTA

Daisypath Anniversary tickers

~ DISCLAIMER ~

Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

Tuesday, March 23, 2010

Thai Thai

Over the weekend makan luar lagi.......angin malas ke dapur very the tebal laa , der *pick up dari Adnan Sempit.....hehehe* 2-3 kali jugak layan filem tu kat rumah walaupun dah tengok the movie kat panggung. The white side of Mat Rempit's humor.


Saturday - 20th March 2010

Late lunch @ Johnny's , Jusco Alpha Angle


Hmmmm........kalau we all makan sini , that means MP punya choice. Me & Yna ikut je.


Yna had rice & Prawn Green Curry.


I had Thai Steamboat.......I had a small serving of glass noodle , letak soup steamboat tu sikit & mix it well with the steamboat's dipping sauce. My & family's choice of steamboat selalunya jellyfish - fish rolls - quail eggs - beef balls - beef - Japanese tofu - bean curd skin & lettuce.


Lepas makan , Adik Mok tidur.......at first MP tak nak bawak MacLaren Adriel tapi I insisted nak bawak jugak coz I know Adriel tu mengantuk. Betul pun my prediction , Adik Mok fell asleep betul-betul lepas makan. Lately ni MP malas nak bawak MacLaren. Dia nak Adriel jalan. I told MP that it will be troublesome for me if Adriel keluar dengan I kalau dia dah tak nak duduk kat MacLaren dia.......but......MP being MP laaa kan.....it has to be his way. Gasak lah......kalau Adriel nak tidur.......dia dukung lah. I tak larat.....mana dengan nak bawak beg susu Adriel lagi.

Tapi yang tak syok nya.....kalau nanti budak tu nak tidur , sure akan merengek-rengek. MP pulak tak suka bila Adriel menangis or merengek macam tu , mula laa naik angin dia kat budak tu.....when that happens,,,,,,,,tak dapat lah nak round-round , terus balik rumah laa jawabnya. Boring. Like today when Adriel tidur dalam MacLaren dia , dapat lah round-round & do some light shopping sikit.


Sunday - 21st March 2010
Dinner @ Lerk Thai , Jusco AU2



Jalan-jalan cari makan kat Jusco AU2 and finally decided to try Lerk Thai.


Just us and no one else.


My favourite at Thai restaurants.........Thai Tea. MP had Ice Lemon Tea.


My problem when eating out with MP......no hot & spicy food. MP tak tahan pedas. Pedas sikit je , telinga dia merah. Makan kat restaurant Thailand tapi tak de yang pedas. Tak kick langsung , der. We ordered Venison meat with ginger & spring onions. Japanese Tofu with Chicken.


MP wanted to try this fish dish.....it's with teriyaki sauce.......too salty for me. MP & Yna loves it. Kangkung belacan.........pun tak pedas.......MP yang nak. MP tak kaki sayur and the choice of veggies yang dia makan are very limitesd. He eats kangkung , bendi , taugeh.......tu favourite dia. Sayur-sayur like kailan or sawi.....sekian. Sayur-sayur lain like kobis , broccoli.....dia jamah laa...tapi takkan makan macam kita baham sayur. Telur dadar with prawns........a must for MP.


I ordered this Spring Roll which is wrapped in rice paper. It has shrimp, salad , thai basil , carrots and rice vermicelli.


Hari ni MP tak nak bawak MacLaren.........lepas makan Adik Mok tertidur kat baby chair tu jugak. Kesian tegok dia macam tu so I cuba angkat Adriel , nak tidurkan dia kat my lap tapi member mula meraung daaaaaaa.......Nasib baik kat dalam restaurant tu tak de customer lain......


Me & my kids......


The A's in my life........

2 comments:

  1. tomey nyer adik mok tido..kak rima..nice blog..i follow u..suka happy family mcm akak...

    ReplyDelete
  2. Rima, air warna hijau nampak macam best je....

    ReplyDelete