RUMAH CINTA

Daisypath Anniversary tickers

~ DISCLAIMER ~

Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

Sunday, March 28, 2010

Suey Day

MP said hari ni betul-betul suey........hehehe!

It all started this morning when MP took Adriel downstairs with him to refill his green tea. MP leka dok godeh kepala talipinggang dia and...........ahhhhhh! our baby pergi celup tangan dia dalam air teh yang panas mengelegak tu. Meraung laa Adik Mok! He was really in pain. Masa tu I kat atas tengah tengok TV & main Farmville dengan Yna......MP suruh I turun bawak minyak gamat. Masa nak turun tangga ke bawah dalam hati sempat lagi berkata......nasib baik Adriel kena masa kat tangan MP. Kalau kat tangan I,,,,,,,,menanah laa telinga I.

I told MP not to sapu anything but to put Adriel's fingers kat air , let it cool. But MP nak letak jugak minyak gamat. Took Adriel upstairs and he was still screaming in pain. Hmmmm.....MP mana boleh budak-budak menangis lama-lama.....mula laa dia naik suara marahkan si kenit. Adriel pulak , tengok kan Papa dia marah dia.....lagi laa dia meraung. Dia tak nak kat I langsung. Dia tetap nak kat MP jugak walaupun MP marahkan dia. Finally we soaked his hand in water. He stopped crying......in between that......ada domestic disagreements & arguments......biasa laa.....

I buatkan dressing for Adriel , gave him some milk and he fell asleep. Adriel ni cerdik. I think he knows that MP's angry at him & sebab tu dia terus nak MP yang attend dia. I told MP that Adriel needed his TLC........lagi MP keras lagi MP tak boleh bergerak mana-mana. Bila MP dengar I cakap macam tu , baru dia realized that it's true. For Adriel it's an affirmation that daddy's not mad at me anymore bila MP yang handle dia from A-Z. Bijak kepala otak si kenit ni.....


Balut tak lama.........petang sebelum we went out , dah bukak dah. Kasi kena angin. Tapi ibu jari Adriel merah & mengelembung. I cuak pecah je. Mesti pedih jari Adik Mok kalau part yang mengelembung *ada air kat dalam* tu pecah. Lama jugak dia tidur dari pukul 1:30 sampai dekat pukul 4 petang. Si Yna dah kelaparan tunggu adik dia bangun tidur sebab nak keluar pergi makan. MP *yang juga kelaparan* turun ke dapur goreng french fries for him & Yna.

We went to Ampang Point all because I wanna eat at Octopus! On the way nak ke Ampang Point , jalan punyalah jam kat MRR2. Nasib baik MP tak mengomel. Hahhhhh..........finally got my Yasai Tempura aka Vegetable Tempura. Syukur pada Tuhan. Dapat jugak I makan.


Masuk carpark Ampang Point MP terus bawak kereta ke carwash. Pergi makan. Then when we came back , cuba start kereta...........sekian. Battery kong. Pinjam kereta orang tried to jump start it.......failed. Then budak kat carwash tu kasi number mekanik kat MP , nak beli battery baru. Mekanik datang within 20 minutes. MP suruh I pergi beli mineral water..........suruh Yna ambil my handbag kat dalam kereta......I baru langkah 5-6 tapak je......I turned back......kereta terkunci pulak!!!!!! Mekanik tukar battery baru without telling MP......kunci kereta kat dalam kereta..........alarm mengaum........I was like.............OMG! Not another one. Kat basement tu panas. Adriel dah mula menyanyi dah.......I bawak dia round-round kat dalam Ampang Point , pergi beli mineral water.......

Ni domestic sikit laa......I did ask MP to go to the locksmith yang kat Ampang Point tu,,,,,to ask if they can do anything about it............he went but came back being pissed. Asked him why and he said , the guy's charging him hundred over bucks to fix the problem but there's no one to attend MP at the moment. Tu yang buat MP lagi marah tu.....katanya tokey kedai tu macam kerek pulak dengan dia. I would have just agreed to paying , get things solved and go home! But not MP. It was already 8pm! Nanti kedai tutup lagi susah.........no room for ego ego lah. Kunci rumah pun kat dalam kereta. Balik pun tak boleh masuk rumah. Kunci kereta spare kat rumah......Adoiiii! Nak nangis pun ada. Tapi bagus jugak benda ni jadi.

Mean while MP was on the phone with his personal mechanic *who happens to be out of town*......he was talking to him of what to do. Then I heard the phrase "pecahkan cermin kereta"........No way! Tu lagi mahal dari paying RM100+ to the locksmith! Is he nuts or what. He was asking how to do it & etc......I heard kalau pecahkan cermin kereta,,,,,by Monday baru dapat pasang balik.........No No NO!

I then called Kak Siti's hubby , Abang Halim........and told him what had happened. I asked him to come over , in case he can help. Reason I called Abang Halim was because few nites ago,,,,,,Kak Siti pun tertinggal kunci kereta dia dalam kereta. Took Abang Halim dekat setengah jam jugak nak umpil-kan Waja Kak Siti. While waiting for Abang Halim to come , I talked to MP again. I asked him to go to the locksmith again and just agree to whatever the price and get things done and over with! The kids are restless already. Kesian kat Adriel dengan tangan dia sakit lagi......He finally agreed. Still reluctant but he went anyway. He went back to the locksmith. I teringat pulak yang susu Adriel kat rumah dah habis. Cepat-cepat I naik pergi Giant Ampang Point to buy the milk. Kalau tak.....nanti balik MP tahu pulak Adriel tak de susu...........sure I kena marah. Nasib baik I teringat pasal susu Adriel.


By that time dah pukul 9pm-ish. Abang Halim pun dah sampai.....The locksmith came down to the carpark with his state of the art gadgets. Dia bawak ada benda ni macam nak pam blood pressure.....terbukak sikit pintu Bimmer tu..........after few attempts.........dapat bukak pintu kereta. Melayang lah RM180 dengan kerja dia yang tak sampai 10 minit tu. What the hell were we doing hanging around there sampai nak pecah-pecah cermin kereta.........dari pukul 6 sampai pukul 9 malam! If only MP agreed to pay the first time he went to see the locksmith..........dah selamat lama dah..........That's MP. He'll always wait till the last resort before spending unnecessarily.........walauponnnnnn.....


Me? I lepak dengan anak-anak I kat tembok ni. Layan si kenit. Keluar hari ni pun I tak bawak susu dia sebab the plan was to eat and go home.....but.....He has other plans for us. I was sms-ing with Sis Nita. I'm supposed to meet her driver at BA coz Sis Nita nak kasi I lauk-lauk yang dia masak hari ni sempena anniversary dia. Janji dari petang nak ambil makanan bawak ke malam tak dapat ambil-ambil jugak. Akhirnya pukul 9:35pm baru semua urusan musibbah kereta selesai. Called Sis Nita and told her that am coming to her house to take the food.

Sis Nita ada pialang-kan I some lauk for another girlfriend of mine Dalena. She stays near my house.........since Dalena pun on the way balik dari Keramat,,,,,we agreed to meet kat area Surau Taman Bukit Mewah. Cerita hari ni,,,,,,,Dalena pun ada problem kereta jugak.....siap kena balik rumah ambil her other car lagi. And as for driver Sis Nita yang tak muncul-muncul dari siang......he met with an accident! OMG! What an awful day......not only for me but for others around me too..........


At the end of the day.........after all the musibbah , He gave us rezeki......sajian makanan yang enak-enak for me & my family without me having to cook. Ada pulut kuning , rendang daging , masak hati lembu , bergedil daging , ayam goreng berempah.........semua ada , semua sedap belaka. TQ Sis Nita.


This morning I did Solat Istikarah............He's talking to me......telling me what I wanna know........

TQ dear God........I know *wink*

No comments:

Post a Comment