RUMAH CINTA

Daisypath Anniversary tickers

~ DISCLAIMER ~

Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

Monday, March 1, 2010

Satay Kambing Makes Me So Panas Panas Panas!

Cuaca sekarang dah laa panas , sajak laa tu pergi balun satay kambing tengah-tengah hari terik! Lama jugak tak makan satay kambing jawa kuah kicap aka sate rawon kat Kampung Baru ni. Kalau Kak Aida tak bawa datang sini....memang tak sampai laa....

Hari ni dah janji nak bawak Kak Siti makan kat sini. Kak Siti tak tahu tempat ni , jenoh jugak nak mengarahkan Kak Siti ke kedai ni sebab kedai ni tersorok dari jalan besar. Kena masuk lorong kecik to get to this place. Tapi kalau warga Kampung Baru memang boleh cari laa......sebab kedai makan ni terletak dekat kawasan Pasar Malam hari Sabtu. Around area Pasar Malam tu ada 1 old stage where according to Kak Aida , masa dia kecik-kecik dulu......dia selalu datang tengok show , ada artis-artis menyanyi......dia selalu duduk depan-depan.....begitulah ceritanya :-)


Ni area around Warung Suwarno.....sementara tunggu Kak Siti , ronda-ronda sambil gambar.


Tak yah tanya mana menu......tu dia tergantung kat atas kedai....hehehe!


Yang penting......mangkuk sambal merah tu untuk makan Bakso. Mangkuk yang sambal hitam tu untuk makan Soto. Kicap ABC & kerupuk bunga-bunga tu *dunno what its called* *'mbak Aida bantuin aku donk , ngak tau nama kerupuk nya nih...*


Wajib wajib bila menjamu selera di Warung Suwarno ini......Bakso nya harus dicoba donk.


Turut dicoba-coba.......soto & mee jawa.....asik.........asik!


Nahhhhhhh........yang ini , sate rawon........bikin panas badan , panas lidah , panas telinga.......dan panas segala-galanya....hehehe! Damn good! Take it from a non-kambing eater , you'll love this. Sikit pun tak rasa hamis kambing. Sinilah satu-satunya tempat di mana I akan memakan daging kambing. Request tomato lebih.......ahhhhhhhhh!!!!! Nyaman gilak! Kak Aida ajar makan sate kambing ni dengan nasi putih with kuah kecap sate tu........Ya! Ampun......kick siol. Then cicah kerupuk bunga-bunga tu dengan kuah kecap sate tu pulak.....memang kick. Kat sini me - Kak Aida - Kak Siti makan 30 cucuk. I siap bungkus bawak balik lagi 20 cucuk. Continue belasah for dinner! Padan muka , berpijor tidor malam,,,,,berpeluh-peluh walaupun aircond was turned on at 16 degrees celcius!......MP tak layan sangat coz sambal kecap tu ada cili padi. MP pedas pedas ni dia tak jalan. Dia makan sate tu 3-4 cucuk , cicah sikit je sambal kecap tu....dah merah telinga dia.


Syok makan bila dapat geng yang tak control ayu bila makan......semua belasah , no pantang-pantang....no takut-takut susuk jatuh dalam pinggan punya aaaa.....hahaha!


Si Tasha dah terror buat pole dance dah sementara menunggu ibu-ibu habis makan.


Masa kitaorang nak balik , dah ramai dah peniaga pasar malam mula set-up stall depa. Hari ni memang best bila dapat keluar dengan both sisters.....hahhhhhh! Rasanya sebab dalam hati masing-masing ikhlas berkawan. Dalam hati tak de nak riak or rasa nak menunjuk-nunjuk.....we can feel the sincerity among us......tu yang susah nak cari dalam berkawan. Kak Aida born January 23rd & Me February 18th , we're both an Aquarius the Water Bearer. Kak Siti pulak born February 26th , an early Pisces the Fish.............Water & Fish need we say more? Hehehe! You need me & I need you laa...On the whole , today is a birthday closure for the 3 of us with a sate kambing lunch! Hehehe!

FYI Kak Siti dah kenal family Kak Aida ni way before me coz Kak Siti dulu setahun senior dari kakak Kak Aida masa kat UiTM dulu. Masing-masing ambil course sama. Kak Aida's father Bapak Suhaimi Nasution is a very respectable song arranger. Masa I menyanyi dengan Koir Kebangsaan with Kak Siti dulu , Ayah *as we call him* is one of the conductor for National Choir of Malaysia. We used to travel with Ayah to various parts of Malaysia for National Choir concerts. Vocal arrangements Ayah memang superb. On top of that Ayah is a familiar face at the Indonesian Embassy here too as he also teaches music there. Small world.....you know me , i know you too...hehehe!

On the way home , dah naik bukit dah.......Kak Aida suruh call Kak Lizza kot-kot she's free to join us for tea. Rogerrrrrrrr! Hehehe! Kak Liza came with her kids , MP called and I asked him to join us at Craven Cafe Bukit Antarabangsa.


Tadi kat Kampung Baru sementara tunggu Kak Siti yang on the way from PJ , Kak Aida singgah kat this kedai Nasi Padang tu buy some rice crackers , baru sampai from Medan katanya. It's called Kepang. Hmmmm....yup! Kepang.


Then drove to Jalan Raja Alang to buy more crackers at one of the kedai borong along the road......Kak Aida bought 2 extremely large packets of this Kerupuk. Yang macam bunga tu. I bought some Kerepek Ubi Pedas & Kacang Goreng.

My last Saturday in February was a good day and there's plenty of laughters with people close to me. February's always been a special month for me. With 18th being my birthday , 14th being Valentine's *even though I don't celebrate the day*........it's a special month for me and if possible I'd like to fill more happy days in it. It was a great February for me this year.......

3 comments:

  1. salam
    saya bloghop ke sini

    suatu masa dulu , saya menyewa dikg baru.. memang sedap sate tu

    ReplyDelete
  2. Hi...

    U sure the sate takde rasa kambing?? i'm non kambing eater too... but looks nice... maybe i can try one day... i ni senduk kari ayam tercelup kari kambing kt kedai mamak pun i bleh rasa n tolak ke tepi... my uncle suruh datang rumah masak lamb utk dia i tolak mentah2.... i said ask ur other nieces or ur ex... kesian dia sure kecik ati... huhuhu....

    Regards,

    ReplyDelete
  3. la..kak aida tu anak pak suhaimi nasution?pak suhaimi tu baikkkkkkkkkkkk sgt kan kak rima?arrangments dia memang best sgt.nak try la sate kambing ni..
    Putri

    ReplyDelete