RUMAH CINTA

Daisypath Anniversary tickers

~ DISCLAIMER ~

Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

Monday, March 8, 2010

Jalan-Jalan @ Jalan Masjid India

Agenda hari ni is jalan-jalan cari makan & shopping di Jalan Masjid India. Pergi dengan siapa? Dengan siapa lagi kalau bukan dengan Kak Aida. Mana saja I tak pergi dengan Kak Aida......hehehe!

Lepas ambil Yna dari sekolah terus jumpa Kak Aida and followed her to Maytower Hotel Serviced Apartments for lunch. The hotel is situated along Jalan Munshi Abdullah , bersebelah dengan Balai Polis Dang Wangi , berdepan dengan Wilayah Complex , belakang the hotel is Semua House & Jalan Masjid India.


I had buffet lunch.....just look at the bite size desserts & appetizers........they're so cute looking & I was tempted to try MOST of it....hehehe!


Hari ni lunch Kak Jora (in chocolate attire) belanja. Kak Jora also invited an ex-St Marian Norita to join us for lunch. Muah! Muah! Muah! Thank you Kak Jora. Tak jadi pindah hotel pun tak pe laa sis.....nanti boleh laa me & Kak Aida check-in kat Maytower dengan anak-anak......good rate aaaa sis.....hehehe! Reservations mesti go through Ms Jora Ismail.....huhuhu! Kak Aida.....moh kita!!!!


On the way back to Ampang , singgah kat area 7/11 Ampang Jaya.........lama tak datang area ni. Seriously been ages! One of these days I'll try to drag MP to Naan Corner *which he hates....hehehe...* , but I love the the Beef Keema. Singgah sini to buy some cough medicine for Kak Aida's father & some kuih for tea.


Kat rumah Kak Aida both of Kak Aida's parents was at home. Lama tak jumpa Mama. "Rim....apa kabar Rim...." tu lah dialog Mama bila nampak muka I petang tu.....hehehe! Lepak-lepak dengan Mama.......Ayah ada sama kat dalam bilik tu , tapi tengah tidur.


Later in the afternoon , we headed to Semua House,,,,,,,yup! Around 4pm-ish from Ampang to area Masjid India,,,,,seriously insane! On the way it rained heavily. We can hardly see the road. Sampai Semua House , we headed to Sayang You........Kak Aida nak beli bunga telur for gifts. Macam-macam design bunga telur ada in the market sekarang ni. Hantaran was made easy.....loads of ready made stuff. Tak macam zaman I kahwin dulu.....still bergantung pada yang digubah oleh unofficial wedding planners. Now......oh my.......tinggal kasi duit je. Nak tema apa....warna apa.....semua ada. But am not fascinated by all these hantaran thingy......comey-comey tapi kawe tok berahi.


The real reason why we went to Masjid India today was because Kak Aida nak bawak sedara-sedara bibik dia pergi shopping. Bibik Kak Aida had her own mini reunion kat rumah Kak Aida. One of them was working in Brunei and on the way back to Indonesia for her long break , she stopped by KL to meet Bibik Kak Aida. So hari ni diaorang nak shopping chocolate & other souvenirs untuk bawak balik Indonesia.


Terasa macam tourist pulak bila datang area ni....hehehe! Foreigners yang sedia ramai kat sini pun tak kuasa nak ambil-ambil gambar but not locals like us......


Jalan-jalan & bila nampak Haniffa Textiles , terasa macam kat Serangoon Road pun ada.....hehehe! Apa lagi......masuk laaa.....


Tu dia.....bukan bibik-bibik je yang shopping.....ibuk-ibuk pun terbabit jugak.


Wahhhh......this is a pretty sight for me. Displays of mannequins in beautiful sarees.......awesome. Jakel @ Masjid India - New York - Paris - London - Milan.....woohoooo......


While waiting for the bibiks to do their shopping , we had roti canai at Restoran Yaseen. Sebenarnya Kak Aida bawak I datang sini sebab dia nak I rasa cucur udang ke cucur bawang dia. Tapi tak meniaga pulak. Tak de rezeki nak rasa. Kak Aida was so frustrated sebab dah datang this area tapi tak dapat cucur tu........kata Kak Aida.....sedap gilerrr....hehehe! I had roti canai & teh ais......sedap gilerr jugak sesekali makan macam ni.


Anak-anak dara kitaorang kat meja sebelah pun pekena roti canai jugak.....best roti canai dia.


At Haniffa I bought loads of chocolates. Ni Yna nak bawak kasi girlfriends dia kat sekolah.


Walking down memory lane...........ternampak bedak batu & sabun Parrot hijau ni. Terus beli. Reminded me of my grandma.....her absolute favourites. Giving these to my mom.


Back in Ampang Jaya Petronas / McDonald's where I parked my car. Headed straight to the studio , I've got 2 nite classes.

There you go,,,,,,,my fun packed day spent with my daughter & good friend Aida. I had a great time discovering my city again today......next,,,,,,I wanna try the KL Hop-On Hop-Off. Kak Aidaaaaaaaa!

No comments:

Post a Comment