RUMAH CINTA

Daisypath Anniversary tickers

~ DISCLAIMER ~

Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

Thursday, March 4, 2010

Early March

1st March (nite time)


Keluar pergi Taman Melawati coz MP nak gunting rambut kat kedai gunting rambut favourite dia. There's this particular Indian guy yang reti potong rambut dia. Kalau this guy tak de or cuti , MP will never cut his hair. Then we stopped at Guardian BA,,,,,nak beli dye rambut. Duty I laa dye-kan rambut MP. Dah langsung beli dye rambut MP , bought 2 kotak for myself. Nak cover uban maaa........

Balik rumah terus I dye-kan rambut MP.....I guna Revlon , senang..... macam shampoo rambut je. 45 minutes dah siap. MP's lucky coz base rambut dia dark brown unlike me.....hitam. 1 box of Dark Brown hair colour dah cukup for his hair. My kids dapat tone rambut MP , dark brown. Adriel got a shade lighter than Yna. Lucky kids! Memang siblings MP & his mom dapat brownish hair tones. Thanx to their Dutch roots laa.

I malas nak colour lagi. Saturday & Sunday nanti lah. As for my hair , I'll usually experiment my hair using 2 different tones.......this time around am going with Dark Soft Brown & Light Golden Brown , bukan nak buat highlights and what nots but just to blend it with my blackish hair. I'll go with the dark brown first & the next day , I'll re-colour my hair with a lighter colour. The end result will still be in the dark brown tone of colour......not so bad laa dari rambut terus jadi colour oren.....



2nd March

Today I took my mom to do some grocery shopping at Hero supermarket near Taman Dagang. Lama tak ikut Mama pergi buat marketing.


Pusing-pusing kat dalam Hero tu......I terjumpa shower creme Franch Oil yang I dok cari merata - rata dari tahun lepas lagi. Hahhhh......lega dada bila dah jumpa stok!


Sampai rumah my mom , kebetulan my brother ada.....nasib baik member tolong angkut barang naik ke dapur. Rumah my parents kat Taman Dagang ni kalut sikit design dia. 3 tingkat & dapur kat tingkat 2.....kalau my brother tak de hari tu , jenuh jugak laa I nak angkat beras 10kg naik ke tingkat 2.....


Hehehe! I bought almost all shower creme yang ada kat Hero tadi. Yang botol-botol besar semua I ambil & tadi ada lagi few small bottles left at Hero. Rasa macam dalam sehari dua ni nak je pergi kaut semua.....


3rd March


Lama tak hujan........hari ni betul-betul punya turun. Nasib baik lepas dah ambil Yna balik sekolah baru hujan turun selebat-lebat tidak. Sepatutnya Yna ada kelas mengaji hari ni tapi masa ambil dia , mata dia berair-air. She said , her male friends at school was playing with some rubber band....entah macam mana terlastik mata si Yna. Merah jugak bijik mata dia. So I decided not to send her to kelas mengaji. Terus balik rumah.........



Tiba-tiba......masa I sampai kat depan Riverdale Apartment , BA....khemah MPAJ melayang ke tengah jalanraya,,,,,,habis penyek semua. Nasib baik no one was hurt.


A note for me : I'm singing in the rain......wonderful.

No comments:

Post a Comment