RUMAH CINTA

Daisypath Anniversary tickers

~ DISCLAIMER ~

Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

Saturday, February 27, 2010

Makan Makan With My Sista's Today

Ni lah nasib bila tak de kakak sendiri.....every now and then pergi makan dengan kakak-kakak yang whom I'd say very dear to me........siapa lagi? Datin Nita , Siti Hajar Ismail & Aida Fitri Nasution.....tu lah 3 orang kakak yang I selalu habiskan masa untuk makan-makan........tapi diaorang tak bulat , I yang macam belon!


Eh...saja nak insert this Sup Kaki Ayam , hehhee! The day before I belasah makan Nasi Putih dengan sup ni.......best!


Me & my baby A.........lempang kang!


So , back to my lunch date.......I met Sis Nita at Bora Ombak to discover that they've changed their set dulang menu. Lagi banyak sets to choose from but I prefer the old one. Menu ni macam tak syok laa........tapi maybe sebab hari tu I pun order in a hurry so tak dapat baca menu baru tu lama-lama......I ordered a Pecel Lele Set. Kalau dulu , dalam 1 set tu macam-macam ada.....but now hanya ikan keli goreng & ulam-ulam. Lohhhhh! Air selasih yang complimentary tu pun tak de. No good....no good....

My Sis Nita ordered set yang ada asam pedas daging & ikan bakar........but disebabkan that day ramai sangat-sangat orang lunch kat situ *tak pernah terjadi selama I dok lunch kat Bora Ombak*......service memang ke laut. Waiter & waitress dok gasak lepak kat luar......dekat 30 minute set Sis Nita tak sampai-sampai. Yang sampai was the side dish of Gado Gado that we ordered separately from the ala carte menu. Honestly tak syok makan kat Bora Ombak hari ni especially with the new menu. My set only has ikan keli & ulam. Sis Nita's set ada ikan keli bakar - asam pedas daging & ulam......harga sama......hmmmmm........kena gi lagi sekali to really sit down and indulge with the new menu. Kak Aidaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!! Jom!!!!!!!

Since tak air free lagi.......kena lah order drinks. Sis Nita had coconut juice & I had Iced Bandrek. Lepas makan rush pergi ambil Yna pulak dari sekolah then kena hantar dia mengaji. Busy kan...hehehe!


Petang ni MP balik awal pulak tapi dia nak tidur petang kejap. So I kena laa keluar pergi ambil Yna dari kelas mengaji. Lepas ambil Yna I went to Al-AzMaju to buy dinner and Kak Siti called saying that dia nak singgah rumah to discuss something. Eh! Esok 26th February , birthday Kak Siti tau. Since Kak Siti nak datang rumah , I pun tapau some Nasi Lemak Ciput , some Ayam Goreng Berempah , Teh O Ais Limau & some chocolate cake *kat Al-AzMaju* for dinner.



Sampai rumah terus siap-siapkan meja makan coz Kak Siti dah on the way........nanti Kak Siti sampai boleh makan sama-sama :-)



A note for me : As am writing this post - Me & Kak Aida dah buat plan nak bawak Kak Siti makan Satay Kambing kat Kampung Baru.....ni tengah tunggu Kak Aida come fetch me at home. Mesti ting tong kepala & panas badan malam ni satay kambing punya pasal........MP kat bawah , dia ada meeting. Yezzerrrrr!

No comments:

Post a Comment