RUMAH CINTA

Daisypath Anniversary tickers

~ DISCLAIMER ~

Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

Thursday, January 7, 2010

My Day & Adriel With His Blanket

Hari ni MP was mad at me.

Tak sempat I nak letak Adriel dalam baby cot dia lagi....*dia tidur dalam kereta so I dukung dia bawak naik atas* nampak je muka I terus sound I pasal balik lambat. Angin laa I. Tapi I masih cakap dengan nada rendah laaa......tak laa I tinggi suara cuma memang I kesal & ralat dengan sikap MP. He of all people should know waktu kerja kat studio tak sama macam waktu kerja kat office. Tapi at this point nampak sangat dia sengaja nak kasi I tekanan. Buat I rasa guilty. Dia nak suruh I quit after tak sampai sebulan I collaborate dengan Kak Siti ke? Tapi awat dia kasi I duit untuk join dengan Kak Siti to open the vocal studio? Memang I keliru.

Semalam few budak-budak AF7 dropped by the studio. MP sempat jumpa diaorang. Hari ni pun sorang budak AF1 dropped by..........hari ni dia buat perangai macam ni pulak. Takut ke tengok I dah mula campur balik dengan 'artis'........hehehe!

Hari ni dia marah sebab I sampai rumah around 10pm......hmmmm.........

I have to do few proposals at the studio with Kak Siti. Kak Siti was transferring documents from her laptop to mine. I kena buat quotations & email it to clients coz Kak Siti will be leaving for Brunei this Sunday. She'll be away for 2 weeks. I mana pernah buat semua benda ni.......plus hari ni ada kelas malam. It's not fair for me to just go home and leave Kak Siti for the rest of the nite at the studio by herself........we're partners,,,,,,,so we do things together whenever possible.

Masa I buat jadual kelas , MP tahu that we're gonna have night classes from 8:15 to 10:15pm. Naturally , I'll be home dekat pukul 11 malam or slightly late. La ni awat yang dia dok kalut sangat nih. Lepas habis studio time , I'll have to pick up my kids at my parent's place. MP lepas kerja terus balik rumah........I tak bising pun even though I was hoping that MP could take charge jaga anak-anak.......but no.....I jugak yang kena buat. Like today , I kena pergi rush ambil Yna kat sekolah.......pergi book store sekolah dia tanyakan buku sekolah yang tak ada lagi........bawak Yna pergi makan , pergi cari buku teks dia yang belum ada lagi tu. I tak complaint pun........I buat mana yang I boleh buat. Dah memang duty I plus masa kerja I hari ni 'mengizin-kan' I untuk buat semua personal chores tu.......

The other day when MP yang fetch Yna dari sekolah , lepas bawak Yna makan dia hantar Yna ke rumah my mom & he went home. Malam lepas I habis studio time , I pergi ambil anak-anak and balik rumah........rasa cam siol je. Balik kena singgah beli dinner or else , I'll have to cook. Lagi laa I rasa cam siol!

Snap out of it! snap out of it!

Inhale................exhale....................

Hahhhhhhhhhhhh......Am OK.


Adriel with his favourite blanket. If he's sleepy at any time , he'll go and get his blanket & will sniff the blanket , he'll take it everywhere in the house.......I miss my baby A so much :-(

3 comments:

  1. teruskan bersabar...nak senang bukan senang tapi cukup senang nak susah..me akan transfer to mainland to today..akab start new life from zero..hopefully segala yang di rancangkan akan berjalan dgn lancar dgn izin yangNYA.

    ReplyDelete
  2. Comelnya adriel.... normally org usung bantal.. dia usung blanket..
    maybe color sama dgn egg custard dia kot... :)

    Kena banyak sabar yea.... after 6 months MP ok la dah get used to it..

    ReplyDelete
  3. akak rima,

    i think that ...MP bukan niat marahkan akak ....cuma dia ego! sebenarnya dia rindukan akak ...selalu dia balik akak ada kat rumah ...nak makan anytime jer ...waktu lunch, petang & mlm.

    Sekarang nie dah tak boleh pasal akak ada studio ...dia terasa benda itu semua ...tapi sbb ego dia taknak tunjuk kerinduan dia tuh tapi dia marah2 kan ...kadang2 pasal benda remeh temeh jer

    by the way ...i love adriel ...he so cute and adorable ....geram jer rasa nak peluk2 and cium2 dia....

    take care kak rima....

    yours loyal silent reader

    ReplyDelete