RUMAH CINTA

Daisypath Anniversary tickers

~ DISCLAIMER ~

Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

Thursday, December 10, 2009

Responses To My Creative Laksa Johor.....Hehehe!

Malas nak jawap kat Chat box.....coz kecik nor tempat-nye......pastu nak turun naik , turun naik nak tengok & jawap chat sebelum-sebelum.......al-fening kan kefala ana lah.....

Ida Manja
: kak rima...tengok kak rima masak semalam balik keje aje terus cari laksa johor..
10 Dec 09, 08:46
Spiderjane- Hmmmmmm......berjaya menggoda nafsu tekak......yesss!

med: ikan kurau is the best ingredient utk laksa johor..kalau xde pun xpe..just letak udang kering byk2..
10 Dec 09, 07:39
Spiderjane- OK Mak Itam.....noted.

lina: paste laksa sunbeam tu beli kat ner?
10 Dec 09, 06:02
Spiderjane- Beli kat Giant BA ni je.....

Na: Rima, teringin betul la tgk laksa johor u. apa ingredient nak ganti ikan kurau? Kat UK takde la..
9 Dec 09, 23:06
Spiderjane- Babe tenggiri is Mackerel , right. I'm sure ada. I heard that there's a market for salted mackerels & frozen salted mackerels in the UK. Found this site where you can buy salted mackerel online. Kalau tak beli online pun , kat Asian stores boleh dapat......Mesti ada tu.....maybe try use the one yang macam I guna.......a jar of salted tenggiri in soybean oil. If not , like my girlfriend Med suggested........guna extra udang kering.

epel: salam sis! laksa johor? in 1 hour? haha...very innovative. Pas ni YP suruh buat lagi rasanya...heheh
9 Dec 09, 21:37
Spiderjane- Kenape? Tak percaye aaaa? Hahahha! Seriously sis......I did it under an hour and it was OK for my grumpy partner.....He ate more LJ than me masa I buat hari tu.....scary aaaa.....hahaha!

MA: nx time u buat 1 more time laksa johor ni..i nak rasa!
9 Dec 09, 21:36
MA: hei u..i ll be cooking laksa utara/perak very soon..wil let u know..u dtg umah i ke or i tapau utk u
9 Dec 09, 21:19
Spiderjane- Boleh , no problem......cakap bila hang nak mai , cheq masak.....hahaha! Perak pun ada Laksa ye....awat I tak tau.....Laksa Penang , Kedah , Perlis pernah dengaq....Laksa Perak , ni 1st time chek dengaq....Laaa.....where was I all these years.....ketinggalan sungguh cheq ni noo.......

pipa: wowww...rima caya la lu...solute beb!!!...i rasa cam nak buat cam u jek...tunggu ar weeken ni...
9 Dec 09, 13:52
Spiderjane- Alah......I yang bodoh masak ni pun berjaya buat......Malaysia boleh.....boleh buat laksa....hahaha!

oji: cayalah kak rima.. 1st time buat laksa johor terus menjadi.. pasni bole la tunjuk la wat laksa srwk
9 Dec 09, 12:43
Spiderjane- Haaaaaaa......tu lagi satu yang Kak Rima belum pernah buat dalam hidup! Kena try buat laaa jugak.....bila? huhuhu! entah bila.....kena tunggu seru laksa datang lagi......hehehe!

darling8tabby: babe..cayalah on ur laksa johor...i pun teringin nak try nanti..m sure Ur partner suka la tu...hehe
9 Dec 09, 10:18
Spiderjane- Thanx babe......standard laa kes belasah je....hehhee! Nasib baik MP telan jugak LJ I hari tu.........tak mengomel pulak tu.......

zie: i pun nak try la buat ikut resepi u this weekend...my husband pun suka makan laksa johor
9 Dec 09, 10:12
Spiderjane- cuba....jangan tak cuba.....meningkat sale Sunbeam LJ paste weekend nih.....kena jadi duta tak rasmi instant pastes le lepas ni....hehehe!

zie: wah...bravo bravo sis....baru try sekali masak laksa johor dah sedap...terror la u sis...
8 Dec 09, 19:58
Spiderjane- TQ TQ TQ........alah......my tekak yang kata OK.....tekak orang tak tahu le.....

MA: to answer yr question ..u're not alone...cuma kmi xder blog sendri je nak lps geram!!
8 Dec 09, 19:57
MA: u mmg pakar recycle...patutnya MP shld be lucky buknnya all de time wife dia spent all of his $$$..
8 Dec 09, 17:33
Spiderjane- Hmmmm.......I know I'm not alone , sebab tu I tulis dalam blog ni hoping that it will help to take off the emotional burden in women who burried their feelings inside them out there. Knowing that we are not alone in this whole marriage circus is a big emotional & stress buster already. Boleh laa nak bernafas kejap...........

Mumzy: Rima d cake look good.. lapar pulak lepas tegok yr nasi goreng ..lol.. will be in Kl on 18dec..
8 Dec 09, 15:32
Spiderjane- nanti sampai KL , sms me tau. Can't wait. Can't wait.

darling8tabby: alamak rima..nasgor kfc u best ..i nak try la nanti..
8 Dec 09, 15:12
Spiderjane- hehehe! dari terbuang ayam-ayam tu, ada gak guna nye untuk kenyang kan perut....hehehe!

hazaabadi: suka tgk cara kak rima masak,saya pun trikut cara kak,cepat & senang
8 Dec 09, 13:11
Spiderjane- Jangan masak depan MIL tau........kang pengsan lak orang tua tu...Terus hidangkan je......hehehe!

anne: rima, YP masak megi sendiri... wah, rajinnya dia, habi aku, masak megi pun suh aku...nyampess...
Spiderjane- Masak sebab nak tunjuk perasaan....dah pukul 11 malam.....perut i dah kenyang & nak tidur.....orang suruh makan , nak ego bagai.....rasa kan......kelaparan......time orang nak tidur , time tu laa dia nak memasak kat dapur.......malas nak layan , kang kalau i turun nak tolong dia masak......dia buat I macam tiang je....lagi sakit hati......

No comments:

Post a Comment