RUMAH CINTA

Daisypath Anniversary tickers

~ DISCLAIMER ~

Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

Sunday, December 6, 2009

Long Overdue : Exam Treat For Yna @ Tony Roma's

Selalunya Yna mintak MP belanja dia pizza kat Shakey's bila lepas dapat results exam but this time she got smarter.....hehehe! She demanded for the famous ribs at Tony Roma's. Pandai anak Mama. *siapa laa yang ajar pulak kan.......Mama & tante-tante nye......hehehe!*

As you peeps know , MP memang tak berkenan makan kat Chilli's ke , TGI Fridays ke.......fast food , western & tex-mex food.......memang dia kurang berkenan. Dia rasa rugi & macam tak kenyang. To him it's not proper food. Makan daging je sampai beratus-ratus. Hmmmmmm........masing-masing tekak lain-lain , perut pun lain-lain.

MP wasn't in a good mood , I can tell. First , we have to go all the way from Ampang to the congested Bukit Bintang area to Pavillion , malam-malam pulak tu. That factor alone pun memang dia dah tak berkenan. Then bila masuk parking.......dari floor 1M , makin turun ke basement , turun lagi ke basement , turun lagi ke basement.....parking pulak memang full.......merengus lagi laa MP. I duduk dalam kereta tu terasa macam telur di hujung tanduk.....

Then , to add salt to the wound........when MP pushed Adriel's MacLaren , he was in front of me & Yna. Dia tak ingat Tony Roma's kat mana.......so dia terus naik escalator to the upper floor passing the floor where the food court was situated. I pun bukan selalu main kat tempat ni so ala ingat-ingat lupa but I know it's on the floor sama dengan food court Pavillion ni. I told MP that we've just passed the floor , terus dia marah-marah saying that since I tahu apasal I jalan kat belakang.........I pun bengang laa jugak. Bengang dengan cara dia tegur tu. Terus main marah-marah je. Macam laa I ni berumah-tangga tiap-tiap hari kat Pavillion ni. Cakap baik-baik tak boleh ke? Mesti ke kena dengan nada yang marah.........macam I buat salah besar pulak. Memang fed-up sangat.

Benda kecik macam ni pun boleh jadi besar. Memang nada I pun tinggi laa sikit masa cakap yang I tak familiar dengan tempat ni kat dia..... Member pun lagi laa naik angin sebab I jarang tinggikan suara kat dia tapi masa tu tak tahan laa peeps. Dia tempik I balik kata I dah pandai naik suara kat dia. Habis,,,,,,I manusia bukan angel , nok sobar sokmo. Dia pikir dia punya temper je,,,,,apa.....kita punya temper simpan kat pajak gantung ke???? hehehe! Boleh? ad-lib dialog bujang lapok in my writing?

Yang I tak faham tu........kalau dah salah floor , turun je laa......bukan kena angkut prem Adriel pun. Bukan kena turun naik tangga pun.......naik tangga bergerak. Bawak diri je naik escalator tu , dah sampai to the next designated floor. Kalau naik salah floor then kena bayar duit kalau nak turun or naik ke floor yang kita nak pergi......tak payah tunggu MP mengamok.....I pun berbulu jugak. Benda macam ni pun boleh naikkan marah MP. Sampai Yna pun complaint kat I tengok kan bapak dia macam tu. Hahhhhhhhhh! Again & again am telling you peeps..........thank your lucky stars from having a partner yang tak hot tempered & angin all the time like mine.

Bila dah sampai kat Tony Roma's , satu hal lagi.......dia belek menu.....& cakap sarcastically.........apa yang ada kat sini? Tak de apa nak makan.......MP ordered air suam at Tony Roma's and left us. He went out to..............I don't know where. Boleh macam tu? Kalau agak-agak you kat tempat I......apa you buat?

Nak tahu apa I buat? Hehehe!

I order apa yang I nak makan laaa.........buat apa jadi bodoh ikut kan angin kus-kus orang lain! Dah tentu-tentu MP will pay. Makan je laa....dah memang datang sini nak makan pun. Dia tak nak makan , itu problem dia dengan diri dia.


I ordered Strawberry Lemonade & a huge glass of Coke for Yna. The complimentary bread & garlic butter dip was good.


Also ordered half portion of Ceasar Salad & Fried Mushrooms with Honey Mustard Sauce for starters.


Ordered the TR's 10 ribs with coleslaw & mashed potato as sides.


Owh! Yeahhhhh.........the mouth watering ribs........now you see it......


.......and now you don't........


Whatever happens between me and my partner , I will not display my frustrations in front of my daughter especially when I know that she was the one who really wanted to come and eat here. I do not want Yna to feel that she's the cause of all the mishaps that had just happened. She requested to come here from MP since the last day of school. Answers she got from her dad was "I'll think about it" until I hesitantly reminded MP about taking Yna to Tony Roma's. And only tonight *after 10 days of thinking , I presumed....* , we're here.

If you're wondering........yes,,,,,,MP came back & reluctantly dine with us. When he came back , I suruh dia tengok menu balik. Tunjukkan pada dia that there's grilled fish & what nots.......dia tak nak jugak. OK , dah lah.......I tutup menu & continued eating my heavenly ribs. I lawe kat MP the ribs.....saying that it's good. I tahu dia lapar........tapi dah nature dia suka biarkan ego dia menang depan rezeki......nak buat macam mana. I pujuk & cakap baik-baik lagi , suruh dia jamah sikit.......ribs tu banyak 10 ketul! Memang I dengan Yna datang sini nak makan ribs , lain tak nak.......

Akhirnya......MP jamah jugak ribs tu. Coleslaw & mashed potato memang favourite MP.......I jamah side dishes tu sesudu je coz I was really enjoying the ribs & mushrooms & salad......MP habiskan the side dishes.......jangan fikir all this family drama ended here with MP. Ni belum finale episode lagi....hahaha! Keluar je Tony Roma's , he said...."makan macam tu je sampai 200 lebih".........Well , he just have to leave another emotional scar for me to deal & heal. So bad. Even though I tahu MP tak berkira pasal duit or how much he has to pay where food is concern......tapi sebabkan dia tak berkenan dari awal-awal lagi & wasn't into it.......he made me feel bad & guilty about it. Tapi kalau yang dia suka & berkenan & mood baik......bayar beribu for makan pun dia tak kisah.

Hahhhhhhh............just another episode in marriage that I have to go through to test my patience. Sekurang-kurangnya , busuk-busuk pun , MP bawak jugak I dan anak-anak keluar & etc. Cuma kes dia hardcore tu........I terima je lah. God is not cruel to be putting me in this emotional pot forever. Dia tahu what am going through & Dia nampak semuanya.......I have faith that He will take me out of here & put me some where else that's much more comfortable *wink*. Hanging in there........I am. For the kids. For my blissfully happier future *wink* *wink* *wink* *big smile*


P/S........tak habis lagi ni........sampai rumah dah dekat pukul 11 malam. MP masak Maggi Mi for himself. Dia letak meatball......letak sausage.......makan depan TV. He will just have to play with my emotion to the maximum. Dia puas hati kot dapat enforced emotional execution pada I guna cara dalaman macam ni.......pernah tak dia fikir that because of all such doings by him.......it will hurt me emotionally , emotional dissatisfactions will built up & mounted inside me & finally stray me emotionally & physically away from him? Have this happened to any of you?

9 comments:

  1. i was there too masa akak kat sana... beza 2 meja je.. yerp... i saw MP's sour face.. tapi sekurang2nya dia nak gak la melayan adriel... bersungguh adriel gelak when MP agah dia... =)

    pe pun, sabar ye kak...

    ReplyDelete
  2. yes it happened to me 8 years ago! i tahan only 4.5 years then chow and did the most ridiculous stuff and choices, of course I can blame the other partu sebab the abuse and all tapi entah la I tak tahan the test kot? Iman I lemah. last2 I mintak gak cerai. do I regret it? only the part/time where I have to be separated from my anak. but I believe in God Almighty and that the experience was humbling. sighh

    thats why I keep coming back here I want to see a good ending perhaps... I dunno and I feel for you each time you write.

    I remember the times where I was a zombie when I dunno what feelings I am experiencing and that I swallow anything just to go through the day and start all again the next day. happens to the best of us.

    ReplyDelete
  3. Dari hidup penuh glamour you tinggalkan semua tu atas nama perkahwinan, suami dan anak.
    For 9 years u boleh bersabar dgn rencah hidup ur married mmg i salute habis la. Boleh dikatakan every day u berhadapan dengan situasi macam tu ishh..kalau me kat tempat u tak tau la nak kata apa.
    Dari sisi terang kita boleh tau ur MP adalah good hubby and daddy. Responsible..ya la dia sediakan keperluan dan kehendak his family tapi dari sisi gelap dia ya ampun...egonya tinggi melangit, secara x langsung he abuse ur mental..sarcastic, every time dia saja yg betul....
    Hope one day apa yg u lalui sekarang ni akan berubah....

    ReplyDelete
  4. salam.. sy pun selalu mcm tu juga.. suami yang ego dan pemarah.. tp akak ok sbb suami akak jujur, x mcm suami sy. dh byk kali sy tangkap dia ada fair dgn prmpuan lain... apa2 pun, hrp akak sabar demi anak2..

    ReplyDelete
  5. Hidup rumahtangga mmg byk dugaan. samada kita mampu bertahan atau tidak. Mungkin klu Rima bzkan diri...concertrating on ur coming biz tu mungkin kurang sket pressure kot. Sbb asyik dok ngadap benda yg sama hari2 mmg sometime menjengkelkan

    ReplyDelete
  6. ada 1 big giant hole kat tengah2 in ur marriage. i dunno what but i think both of u knows cuma u guys x dpt nk confrans jek. i know u dah byk kali cuba confrans dgn mp tp mp yg refuse or malas n malas n malas nk pikir so end up u biarkan saja benda tu berlalu. kudis yg kecik pun lama2 leh jd kanser. what i learn from life ni, God mmg nak u terus doa, merintih, memujuk, menangis, mengadu..umpama anak panah yg makin ditarik makin kebelakang..hingga satu hari bila u lepaskan anak panah tu akan pergi jauh tanpa menoleh ke belakang lagi. masa tu u akan rasa nikmat kesusahan u yg Tuhan biarkan Sementara menjadi pjg tu. hope u understand what i mean. as a friend who knows what ur doa to Him i harap ia akan jd nyata sooner or later. utk kesekian kali i nak bagitau u..just hang in there friend. **wink**. luv, med.

    ReplyDelete
  7. Dear Siti Radz....
    you were there that day? Oh my.....malu nya....you nampak MP masam laa tapi dunno why laa kan.....hehehe! Owh! well , he loves his kids...itu I tak boleh sangkal....
    no worries.....am standin' still :-)

    ReplyDelete
  8. M dear.....
    Given a choice , I want another partner now , now , now....but that's of course the devil around me talking & persuading to do such thing. I'm very much aware of the little devil's silent game. Hopefully am strong enough to 'karate' them all from me....hahaha!

    I always think of my kids coz I'm afraid to not being able to see them. I can live without a partner but I can't live without my 2 kids. I will be hard & I will turn gila.

    But then again , I'm only human.........I can be strong today but I don't know if I can b strong tomorrow. I hope that God will put things in the right place for me. I will not touch His work. Asking for a divorce is easy but it will make Him mad , itu yang I don't want. I leave everything to Him.....if He says...that's it.....your jodoh or rezeki or apa-apa je lah akan sampai sini saja....He will lead me the way. That way , He wont be mad at me , sebab I ikut cara Dia , right? Tapi tu lah......sabar yang teramat,,,,,sangat2 diperlukan in order not to make Him mad with me & to grant me with a happy ending. I want that happy ending. I can picture it. I really want it.

    Insya'allah.....

    ReplyDelete
  9. 1st question. is the 'M' refers to me? hehe next time tulis penuh2 taww takut i terperasan lak kang silap2 u refer kt org len lak..hihi...
    hey..divorce tu bukan solution utk semua problem dlm marriage..its just a step ahead not a step backwards..yes God tak suka but akan jatuh Harus sekiranya u terasa diri u teraniaya n sebagainya. But again, dun mention about divorce nanti bergegar tiang arash Allah tu..u lebih tau kan. Again, as i said b4, God has His own agendas towards u my dear..kasar & keras pada mula nyer tp mungkin di tengah atau towards the end u can see clearly..but i tak maulah u tunggu towards the end kan..i want u to be happy..Good God yes i really want u to be happy...money is not everything but yes sometimes money is everything dlm dunia skrang ni..tp kasih syg-cinta melebihi segala2nya. Since u sangat cinta-kasihkan God sepenuh hati u, n u know He Knows that..so He is testing u day by day becoz He Loves u more than u know....Dia nak naikkan darjat u kat sana..jgn lupa tu..kesabaran u tuk melayan kerenah suami selama bertahun2 tu ganjarannya sgt2 besar kan..n ntah2 pokok u kat syurga tu dah penuh dgn daun2 hijau & berbunga2 wangi tp u takkan nampak until u ke sana...God create loves..so dun u worry a thing about u being ignored or whatsoever..i know MP loves u very much..is just perangai dia tu..n dia susah nk tjkkan kasih syg dia pada isteri dia..i just wonder kalau dia ada isteri lain yg bukan u adakah dia akan layan isteri dia sama mcm dia layan u? N i tau dia tak akan dapat perempuan yg lain mcm u sbb hanya u sorang je yg tahan dgn perangai dia. Tuhan tau tu. Dun worry about your children..they adores u..u won't lose them. Tengok saja Yna, dia lebih kenal u dr MP sendiri. I dun hv any words that can guaranteed u will hv a happy ending, but i'm definately sure of God's work..so do u kan..again..hang in there friend. Pray hard..**wink** - luv, Med.

    ReplyDelete