RUMAH CINTA

Daisypath Anniversary tickers

~ DISCLAIMER ~

Please do note that this is a personal web-log. Views expressed here are of my personal views. Usage of any personal photos & posts are prohibited and are not allow to copy , paste , show & publish any photos & posts taken from this web-log anywhere without my consent & permission. If so I have the rights to render the person , group & in short anyone posting / publishing / showing / pasting / copying them liable to legal action or prosecution. Thank you.

Wednesday, November 4, 2009

Ada Kelas Menari Lagi Hari Ni.......



Tadi lunch dengan Yna kat food court Carrefour Wangsa Maju. Bawak Adriel sekali. Yna nak makan hot plate noodles & I opted for a mee hoon soto. Ingat nak buat marketing kat Carrefour je tapi bila I round-round kat wet section , rasa macam kat Giant BA lagi better in terms of choices. Then the pricing........ada yang ada label harga , ada yang tak de.....I was looking at some wild mushrooms tapi cari price tag tak de. There was 5-6 types of mushrooms but only 1 price tag displayed for only 1 type of mushroom. Boring lah. Ikan pun not cheap here so might as well I buy at Giant BA. Tesco always beats the price laa when it comes to ikan-ikan & what nots. Hmmmmm.........lama tak pergi Tesco............


On the way back I received 2 calls but I tak angkat........biasa laa , number alien *tak store dalam phone*, memang I tak angkat. Then got an sms from the same number.........laaaa si Sara anak Kak Aida rupanya yang call. Later Kak Aida call telling me that tonight ada dance class. Alamak , MP tak tahu ni.........kang mengarok orang tua tu kang , asyik dok kena keluar malam je. Apapun I kasi tahu MP jugak about the class. Katanya , LJ studio nak gather all students yang enrolled October onwards to Wednesday class and not on Monday with other students. Mula laa Yna pulak mengarok coz kawan-kawan sekolah dia is in the Monday class. Hmmmmmm.........cikgu pun tukar cikgu lain katanya. Hmmmmm.........frust laa Yna. Even I felt the same. But we went for the new class anyway.


That's Yna & Sara in their new class. We were told that Cikgu Raimee didn't want to take up new students for his existing class. He wants to maintain only old students for his class. Hmmmmm...........teachers can do that it seems.




While Yna was in her class , me & MP played a game of pool. Of course laa MP menang coz he's good at it........owh! sorry......MP's good at snooker not pool.....but he won anyway.


Lepak-lepak & borak-borak dengan Kak Aida. We were planning nak buat Raya Gathering for budak-budak St. Mary's kat either Bora Ombak , KDE or Flamingo........tengok lah mana yang kena nanti. Even though event nak kumpul kengkawan sekolah je........bukan senang. Selalunya I will organized for my batch with the help of friends like Normi & few others. Kak Aida will organized for her batch. Tapi starting from last year........we've combined , tak kiralah batch mana........janji St. Marian's. It's more fun that way. Adik-adik jumpa kakak-kakak. Tapi tu laa.......ada seekor dua yang tahu dok pop pet pop pet je.....kritik sana , kritik sini......bila suruh organize semua angkat kaki jalan.........Normal kan. Actually gathering ni nak buat masa raya baru ni tapi tak jadi , so kenalah buat for raya haji nampak nya. Raya haji pun raya maaa.........MP dengar part-part nak buat gathering-gathering ni......hmmmphhhh.......tak kuasa dia. To him buang masa je.....Mana tak , orang lain buat event dapat duit. I dengan Kak Aida buat event lagi keluar duit sendiri ada laa.....hahaha! Tu yang member lagi tak berkenan tuh....hehehe!




Lepas class , makan kat kedai mamak kat bawah studio. Masing-masing pun order , MP belanja dinner malam ni. MP ajak makan nasi lemak kat tepi corner from the mamak restaurant tapi kitaorang gatal nak makan kat kedai mamak tu jugak. Gasak menunggu masing-masing! Budak-budak dah lapar........food lambat sangat sampai. Lain mintak , lain yang datang....kena tunggu lagi.......MP bijak , dia pergi ambil Nasi Putih , Kari Ayam & suruh mamak roti canai buatkan dia telur dadar. Dia dah selamat makan & sampai habis makan our food tak sampai-sampai lagi.....hehehe! Rasa kan.....kalau ikut cakap dia makan kat warung nasi lemak tepi bank tu dah selamat makan semua orang.

Masa nak bayar , MP buat kelakar seram lagi.......he was looking at the bill yang mamak kedai tu kasi kat dia , a hand written bill. Then MP bangun and came to us , dia tunjuk bill yang mamak tu kira......dia tunjuk kat Kak Aida and said "ni kalau nak claim ni macam mana ni......." in reference yang mamak tu tulis short hand.....dah laa short hand , huruf tamil pulak.....hahaha! MP tunjukkan bill yang mamak tu short hand , nampak macam huruf P tapi huruf tamil laa......MP tanya mamak tu "ini apa?" Mamak tu jawap that is Strawberry Blended! Mak oiiii! Rupa macam huruf P je tapi makna-nya Strawberry Blended! Memang ketawa laa I dengan Kak Aida......hahaha!


Promised to meet Kak Aida for lunch this Friday , insya'allah.......nak sambung gossip sikit....hehehe!


Sampai rumah ten minutes to 11pm! Waaaa....dah past Yna's bedtime. Esok mesti susah bangun.

No comments:

Post a Comment